Öz Gıda İş’in yalanını ve Çalışma Bakanlığının oyununu Ankara 6. İş Mahkemesi bozdu. Tek Gıda İş tekrar Çaykur’da yetkili sendika konumuna geldi. Türk-İş Rize İl Temsilcisi ve Tek Gıda İş Sendikası Rize Şube Başkanlığı 1. Nolu Şube Başkanı Ziya Aksoy açıklamasında, “Biz aylardır bu sözde sendikanın yalan söylediğini, bunların amaçlarının başka şeyler olduğunu işçi kardeşlerimize ve bölge halkına haykırdık.  Bize gönül veren emekçi dostlarımız verdiğimiz mücadeledeki haklılığımızı bir kez daha gördü. Yargı öz gıda’nın oyununu bozmuştur” dedi.

 

Aksoy açıklamasında;

“Hak yerini buldu. Yargı hukuksuzluğa dur demiştir. Çalışma Bakanlığının ve Öz Gıda’nın oyununu yüce yargı bozdu. İki yıldır biz doğruları haykırdık. Çaykur’da Tek Gıda İş Sendikası yetkilidir dedik. Çaykur işçisini sendikasız, savunmasız, güçsüz bırakmak için bin bir çeşit oyun tezgâhlanıyor dedik. Aylardır Çaykur işçisine baskı, tehdit ve akla gelmeyecek işkencelerle malum sendikaya geçirmeye çalıştılar ama başarılı olamadılar. Daha sonra masa başı oyunlarıyla Çalışma Bakanlığından haksız bir şekilde yetki tespit belgesini aldılar. Biz haklı olarak bu duruma itiraz da bulunduk, bizim ve mahkeme bugün bize gönül veren işçi kardeşlerimizin haklılığını yetki tespitini Tek Gıda İş Sendikasından yana vererek göstermiştir.

 

Her türlü belge, kayıt sendikamızın çoğunluğa sahip olduğunu ispatlıyor dedik! Ama, Çalışma Bakanlığı elindeki belgelere, bilgiye, resmi kayıtlara rağmen yetki tespit belgesini Öz Gıda İş’e verdi.

 

Öz Gıda’nın Yalanı Ortaya Çıktı!

Yılmadık, hakkımızı yargıda aradık, adalete güvendik. Yargı haklılığımızı bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Ankara 6. iş mahkemesi 31.12.2009 tarihli kararıyla Çaykur’a ait iş yerlerinde toplu iş sözleşme yapma yetkisini Öz Gıda İş’e veren Bakanlık tespit işlemini iptal etti ve aynı kararda Tek Gıda İş Sendikasının Toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili olduğuna karar verdi.

 

Yeni yıla böyle güzel bir haberle girmenin mutluluğu içerisinde başta çaykur çalışanları olmak üzere tüm emekçi kardeşlerimizin yeni yılı kutlu olsun” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ