Tek Gıda İş Sendikası yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bir açıklama yaparak, Çaykur’u işçilerin ilave tediyeleri bir an önce ödemesi konusunda uyardı. Yapılan açıklamada; Bakanlar kurulu kararı ile aylar öncesinden belirlenmiş olmasına rağmen Çaykur, çalışanlarının haklarını henüz ödememiştir. Çaykur işçilerinin bu hakları bir an önce ödenmelidir, aksi takdirde yasalardan doğan haklar kullanılacaktır” şeklinde uyardı.

Tek Gıda İş Sendikasından yapılan açıklamada;“Çaykur Genel Müdürlüğü, aylar öncesinden bakanlar kurulu kararı ile tarihi belirlenmiş olmasına rağmen, ilave tediyelerin ikinci dilimini ödemiyor.

Tek Gıda İş Sendikası olarak hem yasa hem de toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan bu vecibesini yerine getirmesi için Çaykur Genel Müdürlüğü’ne yazılı olarak başvurmuş ve ödenmenin gerekmesi halinde hukuki sorumluluk doğacağı konusunda uyarmıştır.

Bayram öncesi zulüm

Kurban Bayramı gibi ulusça büyük bir değer ve önem atfettiğimiz, kurban ve bayram hazırlıkları gibi nedenlerle herkesin aile bütçesine ek giderler yükleyen bir dönemde çalışanların haklarının ödenmemesi bir zulümdür.

Toplumumuzun geleneksel değerlerini ve hassasiyetlerini hiçe sayan bu yaklaşım nedeniyle özellikle hizmet akdi askıda olan mevsimlik çalışan kardeşlerimiz, zaten normal ücretlerini almadıkları için çok daha mağdur duruma düşürülmüşlerdir.

Çaykur’u uyarıyoruz!

Çaykur Genel Müdürlüğü yetkililerini ekonomik krizin insanların belini kırdığı bir ortamda, bir de kurban bayramında yoksunluğa düşürmemesi ve tüm kamu kuruluşu işçileri bayram yaparken, Çaykur çalışanlarına bu haksızlığı yapmaması için göreve çağırıyoruz.  

Çaykur işçilerinin ikramiyeleri bir an önce ödenmelidir. Aksi takdirde iş kanununda kaynaklanan yasal haklar kullanılacaktır” denildi.
 
Musa YAZICI-KARADENİZGÜNDEM  
Editör: HABER MERKEZİ