Dilek ASLAN

ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, çayın bölge için yaşam tarzı ve hayat kaynağı olduğunu söyledi. Yüce, ÇAYKUR' un Türkiye genelindeki 181 bayisi ile birlikte 2008 yılı değerlendirme toplantısı yaptı. 
 
 
 
ÇAYKUR Genel Müdürlüğündeki toplantıda konuşan Yüce, çayın bölge için çok büyük anlam ifade ettiğini belirterek, ''Çay bizim yaşam tarzımız ve hayat kaynağımızdır. Bölgenin olmazsa olmazıdır. Dünyada sudan sonra en fazla tüketilen içecek olarak bizim can damarımızdır'' dedi. 

Türkiye'nin bu pazarda yaş ve kuru çay üretiminde beşinci, tüketimde yılda 2,3 kilogram ile dördüncü olarak yerini aldığını ifade eden Yüce, ''765 bin dekar çaylık alanda 1 milyon üretici yaklaşık 25 bin dolaylı çalışanı ile Türkiye'nin en önemli istihdam alanı olmayı başarmıştır'' diye konuştu. 

ÇAYKUR' un pazarlama ağını son dönemde ciddi anlamda geliştirdiğini kaydeden Yüce, şunları söyledi: ''Pazarın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. 2004 yılında 95 bin ton kuru çay pazarlarken, 2007 yılında 117 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdik. Pazara hükmedemediğimiz zaman ürettiğimiz malın anlam ifade etmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Fakat, ÇAYKUR üretim ve pazarlama anlamında çok ciddi bir denge sağlamış ve bu yolla büyümeye devam etmektedir.'' 

Konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı devam etti



Editör: HABER MERKEZİ