Çayeli Merkez Talebe Yurdu tarafından İsabet Etüt Eğitim merkezinin katkılarıyla muhteşem bir “Çanakkale Konferansı” düzenlendi. İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı, İlçe Müftüsü Abdullah Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı A.Rıza Akdeniz, Madenli Belediye Başkanı Mustafa Tüylüoğlu, MHP İlçe Başkanı Hayati Kork ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Katılımız yüksek düzeyde olduğu gecede, Emekli Öğretmen Araştırmacı- Yazar Salim Dağ tarafından “Çanakkale Ruhu” adlı bir konferans verildi. Konuşmacı Salim Dağ yıllardır hiç gündeme getirilmeyen bir takım hakikatleri Çayeli’lerle paylaştı. Çanakkale savaşından sonra düşman birliklerinin gece yarısı pılını pırtısını toplayıp, topraklarımızı terke ettiğini ve Çanakkale savaşından sonra bir ateşkes imzalanmadığını, bunun da halen batılılar nazarında Çanakkale Savaşının devam ettiği anlamına geldiğini, bunun da en mühim göstergesinin zaman zaman ortaya çıkan bölünmüş Anadolu haritalarının olduğunu ifade etti. Dün Çanakkale’ye 100 yıllık petrol ihtiyaçlarını temin için çullanan yedi düvelin bu gün de elde ettikleri takdirde binlerce yıllık enerji ihtiyaçlarının halledecekleri Bor için Toryum için memleketimiz üzerinde emelleri olduğunu, şuan ki komşu ülkelerdeki operasyonların boşuna olmadığını, bizlerin ise bu oyunlara karşı çok uyanık olmamız gerektiğini belirtti. Duygu yüklü gecede gözyaşları sel oldu, Ezineli Yahya Çavuş, Seyit Onbaşı, Pomak Ali, Karadenizli Fadime, 66 yıl kocasının savaştan gelmesini bekleyen Şemse nine ve benzeri birçok misaller Çayelilerini çok duygulandırdı.

Programın akabinde Çayeli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı, Eğitim Fakültesi Dekanı A.Rıza Akdeniz ve Eğitimci Zeki Öztürk tarafından Salim Dağ Beye Çayeliler adına hediyeler takdim edildi.

Programın sonun da ise Programı tertip eden Çayeli Merkez Talebe Yurdunda barınan öğrenciler yararına katkı olması adına bir açık arttırmalı yardım programı yapıldı. Yurt öğrencilerin den Recep Azmanoğlu tarafından çizilen “Seyit Onbaşı” adlı yağlı boya tablo açık arttırmayla satışa sunuldu 300 TL. den başlayan açık arttırma ilerleyen dakikalarda kızışarak Şimpa A.Ş. Sahibi iş adamı İbrahim Furuncu’nun ifadesiyle “Seyit Onbaşının tek başına kaldırıp ateşlediği 265 kilolu topa karşılık” 2650 TL. ye kadar yükseldi. Daha sonra Madenli Belediye Başkanı Mustafa Tüyloğlu’nun teklifiyle açık artırmada yer alan hayırseverler Kamburoğlu Metal ve Ufuk Çay A.Ş. adına İ. Hakkı Kambur, Önder Sürücü Kursu adına Cemil Yarıkan, Kasımoğlu Fırını adına Şaban Kuru, Şimpa A.Ş. adına İbrahim Fırıncı ve Madenli Belediye Başkanı Mustafa Tüyloğlu (Bir Maaşını feda ederek) tarafından 12 500 TL. ye beraberce satın alınarak, geliri Çayeli Merkez Talebe Yurduna kalmak üzere “Ferahtepe Yüksek Öğretim Yurduna” hediye edildi.

Programı düzenleyen Çayeli Merkez Talebe Yurdu Müdürü Fatih Karakaş; Bu tür programların Milli Kültürümüzün Şekillenmesin de çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek. Gençlerimizin tarihimizden çıkaracağı çok dersler olduğunu ifade ederek, tarih şuuru olmayan milletlerin yok olmaya mahkûm olduğunu ifade etti. Bu programa destek veren ve bu gece bu salonu coşkuyla dolduran Çayelilere Müteşekkir olduğunu belirtti.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ