ŞEMSETTİN SARI

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Çayeli'ne gönderilen gıda yardım paketlerinin dağıtım paketleri ilçeye geldi...'Kuru Gıda Yardım Paketi' adı altında her ay periyodik olarak gönderilen gıda yardım paketlerinin bu ayki dağıtımına Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte erken başlanılacağı öğrenildi.

İçerikleri Kuru fasulye, Mercimek, Pirinç, Makarna, Un, Salça, Zeytin, Tozşeker, Çay ve 5 kilogramlık Ayçiçeği yağından oluşan 'Kuru Gıda' yardım paketleri;

Muhtarlıklar kanalıyla önerilen ve vakıf temsilcileri ilçe kaymakamlığının belirlediği ailelere veriliyor.

Edinilen bilgiye göre;2008 yılının ilk 8 aylık diliminde Çayeli'nde ihtiyaç sahibi ailelere;100'er kolilik partiler halinde 800 koli gıda yardımı yapıldı. Bu yıl, önceki yıl yapıldığı gibi Ramazan ayı dönemine ait gıda yardım paketleri; ilçenin 473 kilometre karelik bir alan üzerine kurulu olması nedeniyle dağınıklık arz ettiğinden, kaymakamlığa ait vakıf personeli tarafından hak sahiplerinin evine kadar bizzat araçlarla taşınarak bırakılacak. 

54 köy ve 2 beldeden oluşan Çayeli’nde halen şehir merkezinde 25 bin 205,köylerde 42 bin 109 vatandaş ikamet ediyor. İlçe dışında diğer illerde bulunan Çayeli doğumlularla ise ilçenin nüfusu 120 bin dolayında bulunuyor.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ