Rize’nin Çayeli ilçesinde 24 Temmuz Cumartesi günü 14:30 da başlayıp 16:30'a kadar süren yoğun yağış nedeniyle bölgesel olarak görülen orta derecede bir sel felaketleri yaşandı.

İlçeye bağlı Şirinköy, Çeşmeli, Karaağaç, Beyazsu, Maltepe, İncesırt, Latifli, Yamaç, Yanıkdağ, Esendağ, Selimiye, Yeşilırmak, Abdullahhoca, Aşıklar, Düzgeçit, Sefalı ve Çilingir köylerinde etkili olan yağış sonucu heyelanlar meydana gelirken bir çok yerde de vatandaşların evleri zarar gördü. Aşıklar köyünde, evlerinin yanında menfezi açmaya çalışan  ikiz kardeşler Nafi ve Vasıf Yıldız(55), bir anda göçen toprağın altında kalıp can vermeleri ilçeyi yasa boğdu.

Akşam saatlerinde İlçe Kaymakam Vekili Suat Demirci başkanlığında Çayeli Devlet Hastanesinde İl Meclis Başkanı Rahmi Metin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sultan Yılmaz, Çayeli İl Genel Meclis Üyesi ve İl Daimi Encümeni Hanefi Çepni ve bazı daire amirlerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi. Yapılan durum değerlendirmesi ardından Şairler ve Aşıklar vadisinde meydana gelecek bölgelerinde incelemelerde bulunuldu.

Yerinde yapılan tespit ve incelemeler neticesinde yarın sabah 07:30’dan itibaren çevre ilçeler ve İl merkezinden gelecek olan makinelerin desteğiyle heyelan bölgelerine intikal edileceği olayların meydana geldiği bölgelerde vatandaşların dert ve sıkıntıları sarılmaya çalışılacak öğrenildi. Ayrıca İl Afet Acil Yardım Müdürlüğünden teknik ekipler yerinde tespit için afet bölgelerini inceleyeceği Afet fonu araclığıyla her türlü ihtiyacının giderileceğini öğrenildi.

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çayeli Devlet Hastanesine gelen Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu aradığı, konu ile ilgili bilgiler aldığı ve afetzedelere geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre DP  Rize Milletvekili Ahmet Mesut Yılmaz’ın Çayeli Devlet Hastanesine gelerek yetkililerden bilgiler aldığı ve Nafi ve Vasıf Yıldız’ın yakınlarına taziyelerini bildirdiği öğrenildi.

Editör: HABER MERKEZİ