ŞEMSETTİN SARI

Üç ay içerisinde tamamlanması planlanan teretuvar yenileme, altyapı değişimi ve caddenin andezit taşı ile kaplanılması çalışmalarına cadde boyu devam ediliyor.


Rize'nin Çayeli ilçesinde tek düze görünümü sağlamak amacıyla, eskimiş ve yıpranmış, hasar görmüş teretuvarlar kaplamaları ile cadde yüzeyindeki parke taşları yenileme çalışmaları devam ediyor... 
 


İhalesi 12 Eylül 2008'de yapılan 'Revizyon' çalışmalarına Kasım ayı başlarında İshakoğlu Caddesi bitimindeki Vakıfbank Lisesi önünden başlanılmıştı. Sürdürülen çalışmalar, İlçe Jandarma Karakolu önünde son bulacak.

Caddedeki yenileme çalışmalarının yanı sıra aynı güzergâhta bulunan Telekom'a ait yeraltı kablo kanalları yenileniyor. Bu kablo kanallarına ise İnternet ve haberleşmeyi hızlandırmak amacıyla 'Fiber optik' kablolar yerleştiriliyor.
 


Belediye ve taşeron firma yetkililerinden edinilen bilgiye göre; çatı yağmur suları ayrı bir drenaj kanalına toplanacak, teretuvar üzerine verilecek eğimle yayaların yağmur sularından etkilenmemesi sağlanacak. Şantiye şefi Ali Çelik yapılan yenileme çalışmalarıyla ilgili olarak; ihalenin yaklaşık 513 bin YTL’ ye mal olmasının beklendiğini söyledi.

Öte yandan ihaleye konu alanlar için Ankara’dan temin edilecek Andezit taşlarının yanı sıra;9 bin 500 metrekare beton parke taşı, 2675 metre beton oluk taşı, 4 bin 820 metrekare kaldırım bordur taşı döşemesi yapılacak.  
 
 
Editör: HABER MERKEZİ