Rize İl jandarma alay komutanlığı ekipleri Çayeli ilçesinde yaptıkları uygulamada 3 bin 809 paket kaçak sigara ele geçirdi.

Rize il jandarma ekipleri ile emniyet müdürlüğü kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele ekiplerinin son iki yıldır sahil yolu üzerinde yaptıkları uygulamalarda 500 bin karton a yakın sigara, içki, mazot ve çeşitli kaçak ürünler yakaladılar. Sarp sınır kapısından giriş yapan kaçak malların genellikle, Çayeli, Pazar, Fındıklı, Gündoğdu ve Derepazarı bölgelerinde yapılan uygulamalarda yakalandıkları görülmekte.

İl jandarma ekipleri Çayeli ilçesinde taksi durağında çalışan ticari bir araç a binen M.S isimli şahsın valizinde yapılan aramada 1000 paket Gürcistan menşeli, M.A yönetiminde ki bir araçta ise kapı ve bagaj döşemeleri arasında gizlenmiş 1259 paket, D.A.H yönetiminde ki başka bir aracın bagaj kısmında yakıt deposu süsü verilen gizli bölmede 1550 paket kaçak sigara ele geçirildi. 3 araçta yapılan aramalarda 3,809 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda ele geçirilen malzemelere el konulmuş ve şüpheliler hakkında yasal işlem başlatılmıştır.

Editör: HABER MERKEZİ