Ali Faik TAŞ
 
Avrupa Yakası Çayelililer Derneğinin düzenlemiş olduğu “Yöresel Yemeklerimiz” Gecesi 14 Şubat günü Bahçelievler’deki Dernek binasında Dernek Başkanı Av. Ahmet Ateş’in ev sahipliğinde çok sayıda misafirin katılımıyla gerçekleşti.

Geceye, Çayeli’nden gelen Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Tekiroğlu, yine Çayelinden geceye katılmak için gelen AKP Madenli Belde Başkan Adayı Mustafa Tüylüoğlu, Bakırköy Başsavcı Yardımcısı Mehmet Salih Sol, Çatalca Halk Eğitim Müdürü Recep Çepni, meclis üyeleri, meclis üye adayları ve çok sayıda misafir iştirak ettiler..
 
Kısa bir tanıtıcı giriş konuşmasının ardından mikrofona davet edilen Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır; Çayeli’ni Karadeniz’in “Parlayan Yıldızı” haline getirdiklerini, 600 belediye arasında yapılan araştırmada Çayeli Belediyesi olarak “Proje ve Yatırım” dalında birinci seçildiklerini ve artık dışarıdan getirilecek misafirlerle Çayeli’nde rahatça dolaşılabileceğini söyledi.
 
Katılımcılara seslenen Çakır “ Sizler İstanbul’dasınız. Baba ocağı, anavatanımız Çayeli olduğu yerde duruyor ama güzellik ve gelişme adına çok büyük yol kat etti. Sizler burada paltolarınızla gezip dolaşırken artık havası bile değişen Çayeli’nde bizler 20derece sıcakta yaşamaktayız. Sizleri sıcak Çayeline bekliyoruz” dedi.
 
Konuşmalarına yapmış oldukları hizmetlerden ve yapacakları projelerden bahsederek devam eden Çakır: “ Çayeli’nde 3 adet plaj var. Bir tanesi sadece bayan kardeşlerimize ait. Çayelinin Karadeniz’de eşi benzeri olmayan bir Kültür Merkezi var. Bütün mahallerinin yolları hemen hemen bitmek üzere. Betonlamaları tamamlandı. Merkezdeki bütün sokaklar yenilendi. Girişteki yeni kavşağımız malumunuz. Çayeline kattığı görüntü tartışılmaz. Başbakan ve Hayati Bey ile sürekli irtibat halindeyiz. Bunlar hizmetlerden sadece bir kaçı.Bunlarla sınırlı mı kalacağız? Elbette ki hayır. Çayeline hizmete devam etmek istiyoruz. Projelerimizden birkaç örnek vermek istersek; Çayeli’nde 4-5 trilyon maliyeti ile 20 dönümlük bir araziyi kamulaştırarak Çayeline yeni Üniversite binalarıyla ilk etapta öğrenci sayısını 3000 e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu şekilde Çayelini daha sosyal, daha güncel faaliyetlerin olduğu bir yer haline getireceğiz. Bu sayede Çayeli esnafının da gözle görülür bir rahatlığa kavuşacağı aşikâr. Çayeli’ndeki balıkçı barınağını mevcut yeni barınağa taşıyarak 80 dönümlük Çayeli Limanını doldurarak, içerisinde otoparkları, kapalı yüzme havuzu, sinema-tiyatro salonları, spor tesisleri, balıkçı lokantaları ve çay bahçeleri olan harika bir sosyal tesise sahip sahil şehri Çayeli meydana getireceğiz. Jandarmanın yerini daha önce tapusunu aldığımız Yaka Çay Fabrikasının önü olarak değiştireceğiz. Terminalimiz çok iyi bir yerde fakat giriş çıkışları uygun olmadığı için Büyükdere tarafına alacağız. Bir ihtimal Kaymakalık ve Belediyeyi Terminalden boşalan yere alarak çevre düzenlemeleriyle çok güzel bir alan meydana getireceğiz. Ayrıca Büyükderenin tahkimatı ile ilgili 14 trilyonluk bir projemiz var. Tahkimat olduğu zaman birçok alan meydana çıkacaktır. Sanayi arkasındaki Büyükköy yolu Adalardan itibaren Büyükdere ve Çano dereleriyle beraber 6-7 trilyonluk bir proje ile karayolları kapsamına alacağız. Oradaki 220 dönümlük arazi hem imara hem de sanayi bölgesi haline gelmiş olacaktır. Bunlar yapmayı düşündüğümüz projelerden sadece bir kaçı. Ben bize emanet olarak verdiğiniz Çayelini son 5 yılda ne hale getirdiğimizi ve ne hale getirebileceğimizi size arz ettim. Eğer emanete sahip çıktığımızı düşünüyorsanız ve bir 5 yıl daha bu emaneti bize teslim etmek istiyorsanız biz bu ağır yükün altına girmeye, bu ateşten gömleği giymeye hazırız” dedi. Gelen tüm misafirlere ayrıca teşekkür eden Rıza Çakır alkışlar eşliğinde mikrofonu AKP Madenli Belde Başkanı Adayı Mustafa Tüylüoğluna devretti. Hastalığı yüzünden konuşmakta güçlük çeken Tüylüoğlu “ Ciddi derecede hasta olmama rağmen sırf sizleri görmek için buraya geldim. Ben de Madenliye en güzel hizmet vermek için elimden geleni yapacağım.Başkan Rıza Çakır ile omuz omuza vererek hizmetlerimizi eksiksiz yerine getireceğiz” dedi.
 
Gece yöresel yemeklerin yenilmesi, Çayların içilmesi ve hoş sohbetlerin ardından son buldu.

 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ