Fatih Sultan KAR / İST.

Faaliyetlerinin İstanbul-Üsküdar’da bulunan dernek merkezinde sürdüren Çayeli Şairler Deresi Derneği kendi yerinde ilk kongresini oldukça sıcak bir havada ve dostane bir şekilde gerçekleşti.

Kongreye başta Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Milliyetçöi Hareket Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Habip Suiçmez, Çayeli Vakfı Başkanı Ali Fuat Albayrak, Çayeli Vakfı Meclis Başkanı TSE Müdürü Mehmet Hüsrev, İncesırt Köyü Derneği Başkanı Hasan Caner, Çayeli Çevre Derneği Başkanı Muammer Kemerbaş Çayelili ünlü sinema ve tiyatrocu Sabriye Kara olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Bir tutkudur Çayeli
Divan başkanlığını Çayeli Vakfı Başkanı Ali Fuat Albayrak’ın yaptığı kongrenin açılışında bir konuşma yapan Dernek Kurucu Başkanı Reşat Sarı derneğin kuruluşu ve bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdik ve derneğe destek verenlere, kongreye katılanlara teşekkür etti. Kongrede bir konuşma yapan Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Şairler Deresi Derneği’nin çalışmalarını takip ettiğini ve her zaman derneğin yanında olduğunu belirtti. Çayeli Gönüllüsü İlknur Çolak ise Çayeli’ne bir şeyler kazandırma arzusunun kendisinde sonsuza dek süreceğini belirtti.

O bir Çayeli aşığı Sabriye Kara
Yapılan kongreye renk katan Bizimkiler dizisinde sarhoş cemil’in eş rolü ile hafızalarımıza kazınan Çayelili ünlü sinema ve tiyatrocu Sabriye Kara Çayelililerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi

Kongre sonrası katılımcılara Çekmeköyde buluna Ekpa Fırını (Hüseyin Hardal) tarafından özenle hazırlanan hamsikoli ikram edildi
.

Yapılan kongre sonrası Şairler Deresi Yönetim Kurulu Asil Üyeleri şu isimlerden oluştu: Kadir Yıldırım, Hüseyin Atış, H. Reşat Sarı, Mehmet Sarı, İhsan Yıldırım, Hasan Altay, Murat Baltacı, Davut Ali Suiçmez, Metin Saklı, Ali Büyük, Reyhan Sandıkçı, Yaşar Kamil, Niyazi Çakıroğlu, Mehmet Çakır, Kadir Ali Sırmalı, Hasan Baltacı, Ali Faik Taş, Hüseyin Gümüş, Abdullah Kaya, Yusuf Ziya Çolak, Kadir Ustalar, Dursun Ali Sarıkaya, Turan Dilmaç, Selçuk Bağdatlı, Şaban Bilen.
Şairler Deresi Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri : Nuray Çolak, Fatih Karlı, Mehmet Sarıkaya, Murat Kamil, Ahmet Kara, Mahmut Yazıcı, Hüseyin Hardal.
Şairler Deresi Denetim Kurulu Asıl Üyeleri: Selamet Kamil, Mustafa Sarıçam, Mehmet Usta. Şairler Deresi Denetim Kurulu Yedek Üyeleri: Ali Harem, Gökhan Sırmalı ve Mehmet Sarı
Editör: HABER MERKEZİ