Bir önceki yazımızdan sonra bizi arayan ve özelliklede gurbette bulanan arkadaşlarımız birazda konumumuz gereği olsa gerek Çayeli’mizle ilgili bilgiler istemiş haklı olarak. Bu bağlamda son beş yıla yakın suredir belediyemizin halkla ilişkiler biriminin sorumlusu olarak biraz Çayeli’ni anlatalım inşallah.
 
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; Halkla ilişkiler birimi mevcut Başkan Rıza Çakır’ın seçilmesinin ardından oluşturulmuştur. Bu veya Buna karşılık gelen herhangi bir birim ne yazık ki Çayeli belediyemizde bulunmamaktaydı. Birim özetle şu görevler ifa etmektedir. Belediye hizmetlerinin kamuoyuna tanıtmak için, pankart, afiş, broşür, dergi ve gazeteler hazırlamak. Belediyenin web sayfasını güncellemektedir. Belediye çalışmalarını elektronik posta yoluyla medya kuruluşlarına göndermektedir. Elektronik posta aracılığıyla belediye birimlerimize ya da başkanlık makamına gelen talep ve öneriler, ilgili birimlere aktarılmakta gerekiyorsa yeniden vatandaşa geri dönülerek bilgiler verilmektedir. Gerek vatandaş gerekse muhtarların verecekleri her türlü dilekçeler yazılmakta, kısaca vatandaşla belediye arasında köprü görevi üstlenmektedir.
 
Sevgili Kaçkar gazetesi okuyucuları, Çayeli benim doğup büyüdüğüm, büyük keyifle yaşamaya devam ettiğim sevgimi ifade etmekte zorlandığım çok önemli yer. Bu eşsiz, güzel ilçeme şuana kadar tüm birimlerinde her türlü hizmeti geçmiş bütün büyüklerimin ölenlerine rahmet diliyorum. Sağ olanlarına ve hala bu görevleri ifa edenleri saygıyla, minnetle, şükranla anıyorum.
 
Bu dönemde yapılan ve özellikle şehrin görünümünü değiştiren işlerden kısa başlıklar verecek olursam; Yılların ihmali şehir içi geçiş yolunun alt ve üst yapısıyla tamamen yenilerek hizmete açıldı. İlçeye çok modern kültür sitesi kazandırıldı. Yapılan yeni giriş kavşağı ile halkımızın ve esnafımız takdirini kazandık. Andon içme suyu şehre verilmeye başlandı. Sahil çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları görenleri büyülemeye devam ediyor. Hükümet meydanda yoğunluğa sebep olan halk otobüsleri yeni yerlerine taşındı. Cadde ve sokak yenileme çalışmalarına Namık Kemal meydanından başlandı ve yeni çalışmaların ihalesi yapıldı. Mahalle yollarımızda hazır betonla yol betonlamaları yaparak alt yapıları tamamlanmakta. Yine tüm mahallelerimizin ihtiyaç olan yerlerinde istinat duvarları yapılmakta. Renkli Çayeli projesi ile iki yüze yakın bina yenilendi. İlçe deniz sahilinde yaklaşık bir buçuk kilometre uzunluğunda yedi metre genişliğinde yürüyüş parkuru tamamlandı. Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünün İlçeye kazandırılmasıyla bölge turizmini hareketlendirdik. Çeşitli mahallelerde asfaltlamalar yapıldı. Yine çeşitli mahallemizde parke yollar yapıldı. Yoğun yerleşim merkezlerimizde yaya tretuvarlarını bitirdik. İlçemizin 11 ayrı yerinde çocuk parklar kurduk. Bölgemizin ilk aile plajını ve büyük halk plajını hizmete açtık. On bir kilometrelik sahil yolunun ışıklandırılması sağlandı. Yine yılların imhalı sanayi sitesinin ve konut sitelerinin alt yapıları ve çevre düzenlemeleri tamamlandı. Ailelerimize dinlenme parkı, başarılı fakat imkânsız öğrencilerimize dershane yardımları, Üniversitede okuyan öğrencilerimize burslar, Gıda ve kömür yardımları, Muhtarlarımızla iş birliği içerisinde ayni ve nakdi yardımlar, Belediye garajına on dört adet araç kazandırılması vs. vs.

Değerli dostlar şimdi şu son beş yılda Çayeli’nde yapılanları çıkarırsak ne kalır geriye? Elbette ilçede yaşayanlar bunu takdir edeceklerdir. Ancak ben sizlere biri gurbette yaşayan hemşerimiz diğeri uzun yıllar ilçede esnaflık yapan iki kişinin görüşünü aktarmakla yetineceğim; 

Seçimler arifesinde Rıza Bey bir propaganda konuşmasında Çayeli’ni köy görünümünden kurtaracağız dediğinde çok sert tepki veren bir arkadaşım seçimlerden hemen sonra işi icabı İzmir’e taşınmıştı. Aradan üç buçuk yıl geçtikten sonra ilçeye gelen bu dostuma geçmişteki tepkisini hatırlatarak sorumu sorduğumda birazda mahcup edayla ilçedeki değişim gerçekten tebrike şayan bulduğunu belirtmiş ve Sayın Başkana teşekkürlerini bizzat bildirmişti. 

Yine Ulusal bir haber kanalı ilçemizde çekimler ve halk röportajları yapıp Çayeli’nden ayrılmak üzere iken nasıl geçtiğini sorduğumda mikrofon uzatılan herkesin çalışmalardan memnun olduğunu farklı bir ses istediklerini ancak bulamadıklarını söyleyince onları muhalif bir adrese götürme ihtiyacı hissettim ve beraberce o arkadaşın iş yerine uğradık. Çayeli’nin köklü esnaflarından olan bu arkadaşımıza buyur mikrofon senin istediğini söyle esprimin ardından soruyu soran haberci arkadaşa yaptığı açıklamada “Şuana kadar gelen başkanlar içerisinde en başarılı belediye başkanı olduğunu yapılan güzel hizmetlerden dolayı teşekkür ettiğini” ifade edince doğrusu banide şaşırtmıştı.

Son olarak söyleyeceğim şu ki; Son zamanlarda ilçemizde bir miktar sesli azınlığın sesi gür çıkamaya başladı. Sanırım yerel seçimler yaklaştıkça bu artarak devam edecek. Ancak bizler sessiz çoğunluğu memnun etmeye, onlara hizmet etmeye, Çayeli’ni modernleştirmeye devam edeceğiz inşallah.

Konu Çayeli olunca biraz uzadı hakkınızı helal edin. Allaha emanet olun.

Nacettin Hatipoğlu / Kaçkar Gazetesi



Editör: HABER MERKEZİ