Çayeli-İstanbul arasında sivil toplumun sesi olan “Çayeli Portal” temsilcileri bir araya gelerek sorunları ve çözüm önerilerini konuştu.

Aş, aşk, iş, okul derdi derken gurbete yolu düşenler, gitmekle kalmak arasında sılada yaşayanlar… Gurbetle sılayı on seneden uzun süredir birleştiren Çayeli Portal…

Bu süre içinde Çayeli-İstanbul arasında sivil toplumun sesi olduk, halkın sesini duyurmayı görev edindik. Sorunlarımızı forumda tartıştık, haberlerimizi, duyurularımızı paylaştık, derneklerimizin, kulüplerimizin, kollarımızın çalışmalarını aktardık. Sanal dünyada devam eden çalışmalarımızı zaman zaman toplantılarla pekiştirdik. Bu toplantılarımızdan birini de 10.08.2009 Pazartesi akşamı Çayeli Çamlıca Çay Bahçesinde gerçekleştirdik. Çayeli’ne tepeden bakıp güneşin batışını fotoğraflarken mekan sahiplerinin de ilgisiyle kendi evimizdeymişiz gibi hareket ettik. Toplantının organizasyonunu gerçekleştiren Çayeli’nin en büyük gençlik derneği olma yolunda ilerleyen Çayeli Gençlik Derneği Başkanı Vatan Karakaş, Çayeli Portal temsilcileri İlknur Çolak, Nuray Çolak, Pınar Yüksel, Çaydosk ( Çayeli doğa sporları ihtisas kulübü ) Yönetim Kurulu üyesi Adem Köse, Çaydef Fotoğraf Kulübü eş başkanı Hakan Beyaz, kulüp kurucularından Hamide Balcı, Çaydef proje grubundan Fatih Kasırga toplantıya ilk katılanlardı.

Çayeli’ni seyre dalıp şehir planı üzerine sohbet, yudumlanan çay, çiseleyen yağmur, esen rüzgar eşliğinde samimi bir şekilde ilerledi. Ardından toplantıya katılan Osman Azman’la Çayeli tarihi üzerine kısa bir sohbet gerçekleştirip, geçmişten günümüze yolculuk ettik. Toplantımıza Çayeli Vakfı Çayeli Temsilciği Başkanı İsmet Yaşar (Paşa) Yelkenci  de kısa süre de olsa katılarak bizleri sevindirdi. Toplantı saati geldiğinde halka büyümeye başladı ve Çayeli Derneği Gençlik Kolu Başkanlarından Hasan Yalçın, Çayeli Derneği gençlik kolundaki başarılı çalışmalarıyla hafızalarda kalan Tuncer Can, Hemşin Derneği Yönetim Kurulu’ndan Hasan Şişman, toplantımıza katılarak bizleri mutlu eden İbrahim Şişman aramızdaydı. İstanbul’dan gelen dostlarımız yanından Çayeli’nden gelen dostlarımız da vardı. Çayeli Derneği’ne uzun seneler hizmet eden ve şu anda Çayeli Doğa Sporları Derneği Başkanı olan Ahmet Fethi Sandıkçı, Çayeli Vakfı Gençlik Kolu Başkanlığı döneminde sivil toplum adına çalışmalarıyla da tanıdığımız Dr. Cüneyt Beyaz, ABD’de yaşadığı dönemden sonra memleketinde yaşamaya devam eden ve Çayeli’nin sorunlarına duyarlılığı nedeniyle toplantımıza katılan Mustafa Sandıkçı, eşi Ebru Şahinkaya Sandıkçı, İstanbul ve Çayeli’nde yaşadığı dönemlerde sitemizi takip eden Ayhan Kesepara, Çayeli Gençlik Derneği üyeleri olan, yarınlarda bu organizasyonları gerçekleştirecek olan  Cemalettin Boztepe, Eray Aktaş, Emre Aktaş, Tolga Avcı, Evren Avcı, Samet Kalender, Halil Bilgin ile halkamız tamamlandı.

Toplantıda Çayeli’nde gençliğin sorunlarına çözüm önerileri, Çayeli gençliğinin Çaydef’ten beklentileri, Çayeli’nde yapılabilecek kültürel faaliyetler konuşuldu. Toplantıya katılanlar konularla ilgili görüşlerini paylaşmalarının ardından yapılacak eylem planı konuşuldu. Hedefler doğrultusunda Çayeli gençliğinin yerel yönetimde sesini duyurması için Çayeli Gençlik Meclisinin oluşumu yönünde çalışıp, konuyu gündeme getirmek, gençlik meclisinin ve ardından kadın meclisinin oluşumunu sağlamak… Çayeli’nde yapılabilecek kültürel faaliyetler için Çayeli Kültür Merkezinin kullanımını yönünde çaba sarf etmek. Çayeli Kültür Merkezinin Çayeli’ni tanıtacak bir merkez olması yönünde projeler hazırlayıp, yerel yönetime sunmak, ortak çalışmalar yapmak… Yapılacak çalışmalarda öncelikle Çayeli ile ilgili haber, tanıtım, dernek sitelerinde konunun duyurulmasını sağlamak, konuyla ilgili etkin kişilere ulaşabilmek, ağ oluşturmak ve belirli dönemlerle yapılacak toplantılarla konuyu takip etmek... Çaydef yönetimini konuyla ilgili bilgilendirip, çalışmaları hızlandırmak, ortak projeler geliştirmek hedeflenen bir başka konuydu.

Alınan kararların ardından bir dahaki buluşmada görüşmek üzere toplantıya son verildi. Yapılacak çalışmalarda tüm Çayelili kurum, kuruluşların, derneklerin ve Çayelililerin desteğini bekliyoruz. Bizler çalışırsak Çayeli göç veren değil, göç alan ilçelerimizden olacaktır

NOT: Ramazan ayı içerisinde sözün gençlerde olacağı bir iftar yemeği tertiplenecektir. İftar programının yapılacağı Tarih ve yer ayrıca duyurulacaktır.

Editör: HABER MERKEZİ