Bir grup esnaf adına açıklama yapan Şairler Vadisi Kültür ve Türizm Derneği Başkanı ve Çayeli esnaflarından Cafer Kuru; Bilindiği gibi Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilmişlerdi. Bu birleşme sonucunda işlerin daha sağlıklı yürümesi ve vatandaşların yerinde hizmet alabilmeleri amacıyla Rize SGK İl Müdürü Av. Yusuf Baltacı 7-8 ay önce bir TV kanalında yaptığı açıklamada Rize’de Ardeşen, Pazar ve ilçemizde SGK Büroları açacakları söyledi. Kamuoyuna yansıdığına göre adı geçen bürolardan ilki Ardeşen ilçesinde açıldı. Biz Çayeli esnafları olarak buradan bizim adımıza yetkili olan Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası, Şöförler ve Otomobilciler Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Ziraat Odası başta olmak üzere bütün sivil toplum örgütlerini göreve davet ediyoruz.

Çayeli ilçemiz Rize’nin en büyük ilçesidir. 50000 nüfuslu ilçemizde aşağı yukarı her vatandaşımızın SGK ile bağlantısı mutlaka vardır. Bu kadar kişinin zaman zaman il merkezine gitmesi hem zaman kaybı hem de maddi kayıptır. Çok yakın zamana kadar ilçemizde Bağ-Kur irtibat bürosu bulunmaktaydı. Kurumların birleşmesinden sonra mevcut büroda hizmet dışı kaldı.

İlçemizde bulunan sivil toplum örgütleri ve siyasi iktidar el ele verip bu sorunu bir an önce çözüme kavuşturmaları talep etmekteyiz. Şeklinde konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ