İmza töreninde Belediye Başkanı Rıza Çakır, Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Hizmet-İş Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca ve İşçiler hazır bulundu.

Başkanlık makamında yapılan imza töreni ile 2 yıl geçerli olacak anlaşma sağlandığını açıklayan Belediye Başkanı Rıza Çakır, Belediyemiz için, ilçemiz için, işçi kardeşlerimiz için önemli olan toplu iş sözleşmesini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Az sayıda olan işçi kardeşlerimiz gecelerini gündüzlerine katıyorlar, ellerinden gelen her şeyleri yapıyorlar ve birçok işte onların sırtında yüklenmektedir. Bu bilinçle hak ettikleri değeri verdiğimizi düşünüyorum. İşçi kardeşlerimizin az olan maaşlarını daha da iyileştirmeye çalıştık. Burada her hangi bir baskı olmadan sendikamızın aracılığıyla işçi kardeşlerimizin mağduriyetini birazcık olsun giderelim dedik. Biz mutluyuz inşallah onlarda mutlu olurlar. Çalışma tempolarından memnunuz, daha da iyi olacaklarına inanmaktayız. Bu çalışmalarında Çayeli halkına hizmet olarak geri döneceğini umut ediyorum açıklamalarında bulundu.

Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert de “Hizmet-İş Sendikamız ile Çayeli Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi müzakerelerini masada mutlu bir şekilde sonuçlanmıştır. Öncelikle sözleşmemizin çalışanlarımıza, sendikamıza ve belediyemize hayırlar getirmesini diliyorum. Çayeli Belediyemizde yapmış olduğumu bu toplu iş sözleşmemiz Türkiye şartlarına göre güzel bir sözleşme olduğunu inanıyorum. İşçi arkadaşlarımızı enflasyonun altına ezdirmedik dedi. Özellikle bu süreçte bizlere yardımcı olan Belediye Başkanımız Rıza Çakır’a teşekkür ediyorum. Tüm taraflara hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

İki yıl geçerli olacak sözleşme sonucunda 1. yıl için %12, 2. yıl için enflasyon (tüfe-tefe ortalaması) oranı baz alınarak 2 puan refah payı eklenerek ikiye bölünüp altı aylık dilimler halinde zam olarak uygulanacaktır. Ayrıca taban ücreti 26 YTL den 38 YTL ye çıkartıldı.

 

Editör: HABER MERKEZİ