ŞEMSETTİN SARI

Rize'nin Çayeli ilçesinde Eskipazar Mahallesi Yeni Cami Meydanında bulunan Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) ait 3.ve 4.katlarda yer alan; tapuda 6 pafta 17 ada 217 parselde kayıtlı taşınmazın, Yenipazar Mahallesinde bulunan tapuda 54 pafta 30 ada 22 parselde kayıtlı Çayeli Müftülük binası alt katındaki belediyeye ait dükkanların bir kısmı ile takas 'trampa' edileceği öğrenildi.

Takas/trampa işlemi için 5 kişilik bir komisyon oluşturuldu. Komisyonda; belediye meclis üyelerinden başkan yardımcısı Mustafa Baltacı, üye İbrahim Deniz, M.Fevzi Dayı ile belediye personelleri inşaat mühendisi Mustafa Şişman ile mimar Pınar Enisoğlu yeralacak. Komisyonun hazırlayacağı, trampa edilmesi düşünülen taşınmazların 'ekspertiz' raporu ve değer tespitleri belediye meclisinde değerlendirilecek.

Edinilen bilgiye göre; elde edilecek yeni yerlerle müftülük sitesinde görülen hizmet aktiviteleri daha verimli hale getirilecek. TDV’ye ait atıl durumdaki Eskipazar mahallesindeki gayrimenkul değerlendirilerek müftülük hizmetleri tek çatı altında toplanmış olacak. Halen TDV'ye ait dini yayınlar mağazası Yeni Cami Müştemilatında kirada hizmet veriyor.

Editör: HABER MERKEZİ