Ziyarete Rize’de görev yapan il ve ilçe Müftülerinin yanında bazı imamlarda iştirak etti. Yapılan ziyarete Rize il müftüsü İlyas Serenli, Müftü yardımcısı Yahya Çankaya Yusuf Karali Eğitim Merkezi müdürü Mehmet Bilgin, Çayeli müftüsü Abdullah Yılmaz, Güneysu Müftüsü Muhammet Yıldız, Kalkandere müftüsü Murat Mutlu, Diyanet sen Rize şube başkanı Recep Şafak, Çayeli Merkez imamları Ali Rıza Şışman, Y.Ziya Suiçmez. Maden İşletmesi’yle bağlantıyı kuran Madenli merkez camii imamı Y. Ziya Uzun katıldı. Ziyarete madenli belediyesi ziyaret edilerek başlandı. Belediye başkanı Mustafa Tüyloğlu makamında ziyaret edildi.

Başkan yapılan bu ziyaretten memnuniyetini ifade etti ve Madenli misafirperverliğini göstererek ziyaretçilere kahvaltı ikramında bulundu. Sıcak ve samimi sohbetlerden sonra o kadar müftü ve hocanın arasında heyecanlanmadan kulağa ve gönüllü hoş eden yemek duasıyla da bizlerce bilinmeyen bir özelliğini de icra etmiş oldu.

Daha sonra maden işletmesine geçildi. Orada ilk olarak Çayeli Bakır İşletmesi Halka İlişkiler ve Güvenlik Müdürü Yavuz Altay, işletme hakkında ziyaretçilere brifing verdi.  Alanlarında uzman olan İshak Öztürk ve Ömer Öztürk beylerin refakatinde işletmenin yer altı ve yer üstü çalışmaları yerinde ziyaret edildi. Ziyaret sonunda yapılan kısa açıklamalarda orada çalışan işçi ve memur kardeşlerin büyük çabalar içerisinde hizmet verdikleri ve yapmış oldukları bu çalışmalar neticesinde yapılan üretim getirileriyle Çayeli bakır’ın ülkemizde vergi verme sıralamasında en üst seviyelerde olmasına da katkı sağladıkları ifade edildi. Bütün bunların yanında Çayeli bakırın ilçemizde ve ilimizdeki sağlık ve eğitim alanındaki yardımları da takdire şayan olduğu ifade edildi. Daha sonra tarafların yapılan bu ziyaretten memnuniyetlerini ifade edilerek ziyaret sona erdirildi.

 

Editör: HABER MERKEZİ