Rize Ticaret Borsası ve Ulusal Çay Konseyi tarafından oluşturulan Kalite Danışma Komisyonu, çay fabrikalarını inceleyerek, çayda kalitenin yükseltilmesi için işletmelere önerilerde bulunuyor. 

Tarım İl Müdürlüğü, Çaykur, Ziraat Odası, Ziraat Mühendisleri Odası ve Borsadan uzmanların katılımıyla oluşturulan Kalite Danışma Komisyonu, 1’nci ve 2’nci sürgü dönemlerinde yaklaşık 60 çay fabrikası ile bazı alım yerlerinde incelemelerde bulunarak eksikliklerin giderilmesi konusunda fabrika sahipleriyle fikir alışverişinde bulunuyor.

Her iki sürgü dönemi boyunca kamu ve özel sektöre ait yaklaşık 60 çay fabrikasını ziyaret ederek, çayda kalitenin yükseltilmesi için fabrika sahiplerine ve yöneticilere tavsiyelerde bulunarak, ücretsiz danışmanlık hizmeti verildiğini söyleyen Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, “Oluşturduğumuz kalite danışma komisyonunda, alanında uzman kişiler bulunmaktadır. Ekibimiz, çay imalatı yapan fabrikaları ziyaret ederek, daha kaliteli çay üretimi için işletmelerimize önerilerde bulunuyorlar. Fabrika sahibi arkadaşlarımız bu uygulamadan son derece memnuniyet duyduklarını bize ifade ediyorlar. Önümüzdeki 3. sürgü döneminde de bu uygulamayı daha geliştirerek devam ettireceğiz” dedi.

Kalite Danışma Komisyonu, Fuat Aksu(Ziraat Müh.- Tarım İl Müdürlüğü), Remzi Sekban(Ziraat Müh.- Çaykur), Paşa Ali Horoz(Ziraat Müh.- Rize Ziraat Odası), Muhammet Pertek(Ziraat Müh.-Ziraat Mühendisleri Odası) ve İsmail Soba(Ziraat Müh.- Borsa)’dan oluşuyor.


Editör: HABER MERKEZİ