Rize Ticaret Borsası (RTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, bu ay sonunda son gelen önerileri de değerlendirdikten sonra kanun taslağını Meclise göndermeyi planladıklarını söyledi.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, sektörün tüm temsilcilerinden oluşan 19 kişilik çalışma grubunun toplam 120 saatlik çalışma sonucu ortaya çıkardığı çay kanunu tasarısını yaklaşık 800 kurum ve kuruluşa gönderdiklerini, tüm bu kurumlardan gelecek önerileri almaya devam ettiklerini belirtti.

Gelen öneriler doğrultusunda tasarıya son şeklini verdiklerini ifade eden Erdoğan, çay kanunu ve emtia borsasının Türk çaycılığına bir sistem ve eşitlik getireceğini kaydetti.

Çay ve çaycılığın şu ana kadar bir sisteme kavuşmadığından sektörün programsız, düzensiz ve denetimsiz kaldığını ifade eden Erdoğan, ''Bundan dolayı da çayla ilgili sorunlar devamlı büyüyerek karşımıza çıkmıştır. Müstahsilin gelir artışı bekleyişi her yıl bir adım daha geri gitmiştir. Çay kanunu çay sektörü için olmazsa olmaz. Çayı mutlaka bir kanun kapsamı altına alarak geleceğini aydınlatmalıyız'' dedi.

Çay kanunu tasarısı ile ilgili çalışmalarının son aşamaya geldiğini anlatan Erdoğan, ''Kanun tasarısına son şeklini vermek üzereyiz. Bu ay sonunda son gelen önerileri de değerlendirdikten sonra kanun taslağını Meclise göndermeyi planlıyoruz'' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ