Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Rize’ye yapacağı 2 günlük ziyaret çayın geleceği açısından da büyük önem taşıyor. Rize Ticaret Borsası ve uzmanlar tarafından hazırlanan Çay Kanunu tasarısı Başbakan’a sunulup görüşleri alınacak.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, 8 aydır yaptıkları çalışmaların sonucunda hazırlanan Çay Kanunu tasarısını Başbakan’a sunacaklarını belirterek, 'Yapmış olduğumuz çalışmaların sonucunda başbakanımızdan ve hükümetimizden bölgemiz ile birlikte Türk çaycılığı ve Rize’nin sektörel faydaları için isteyeceklerimiz var. Bunların başında da üstünde çok fazla durduğumuz Çay Kanunu ve Emtia Borsası sisteminin çalışmaları yer alıyor. Bu konuda Başbakanımızdan destek isteyeceğiz. Başbakanımız yeniliklere açık olup Türkiye’nin önündeki engelleri tek tek kaldırıyor. Türk çayının önünden de bazı engelleri kaldırmak için bize yardımcı olacaktır. Bu sistemin düzgün bir şekilde çıkartılması için Başbakan’a dosyamızı ve çözüm önerilerini sunacağız' dedi.

Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan, büyük emek harcayarak dürüst bir şekilde yaptıkları çalışmaların sonucunu net bir şekilde alacaklarına inandıklarını da belirterek, 'Emtia Borsası için hazırladığımız Çay Kanunu tasarısını gerekli yerlere ulaştırdık. Başbakanımızın Rize’ye yapacağı ziyarette kendisinden özel bir görüşme talebi istedik. Bununla da sorunlarımızı daha kolay anlatıp görüşlerimizi ve önerilerimizi sunacağız. Başbakanımız da bir çay müstahsili olduğundan bu konulara duyarsız kalmayacak. Sektörün çekmiş olduğu sıkıntılar daha öncede dile getirilmiş olduğundan Çay Kanun tasarısına büyük desteği olacağına inanıyoruz'

pazar53

Editör: HABER MERKEZİ