BAYRAM ALİ KAVALCI

Hafta sonunu toprakla haşır neşir, doğayla iç içe olmayı seven Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı şehir ekonomisine katkı sağlayacak oluşumlar için de öncü olmaya devam ediyor. En büyük sevgisinin meyve ve ağaç dikmek, çocukları sevmek olan, Başkan Bakırcı’nın geçen yıl kendi elleriyle diktiği yaklaşık 100 dip likada fidanı az da olsa bu yıl ürün verdi. Tarım il müdürlüğünün dikim konusunda ki bilgilendirme desteği ile Andon içme suyu tesislerinde likapa fidanı diken; Türkiye’nin en renkli ve aksiyonel Başkanlarından olan Halil Bakırcı, boş arazı alanlarının değerlendirilmesi konusuna dikkat çekti.


Bu yıl da fidan dikimine devam eden başkan “Boş alanlarımızı alternatif ürünlerle değerlendirmeliyiz. Tarım il müdürlüğü bu tür konularda gereken desteği kolaylıkla veriyor. Yeter ki bizler bir şeyler yapmak isteyelim. Hiç değilse hafta sonlarımızı bu tür faydalı işlerle geçirelim. Burada diktiğimiz fidanları halkımızın görselliğine sunup onları teşvik etmek istiyoruz. Şehir olarak kalıplaşmış şeylere saplanıp kalıyoruz. Yeniliklere kucak açmalıyız” dedi.

Alternatif ürünler içinde olup sağlık açısından da önemli olan  “likapa” bilindiği üzere teşvik kapsamına alınan ürünler içinde de yerini almakta.

 

Editör: HABER MERKEZİ