Son günlerde basında yer alan Rize İl Özel İdare ve İl Sağlık Müdürlüğünün ortak çalışması sonucunda il genelinde bazı köy sularından alınan numunelerin bir bölümünün kullanılır halde olmadığı haberi gözleri şehir şebekelerine çevirdi.

Rize İl merkezinde ve ilçelerdeki köylerden toplam alınan 1301 numune içerisinde 574’ü içmeye uygun, 727’si içmeye uygun olmadığı haberini şehir şebekesi içme suyu olarak algılayan vatandaşlar tedirgin oldu.

Rize çevresini kapsayan Andon içme suyu şebekesiyle hiçbir bağlantısı olmayan bu haberle ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı;

Rize de içme sularıyla ilgili her yıl buna benzer haberler çıkıyor. Haberi okuyan vatandaşlarımız doğal olarak şehir şebeke suyunda sorun olduğunu algılıyorlar. Haberin içeriğinde köy sularından alınan numuneler olduğu belirtilmiş fakat yine vatandaşımız tedirgin oluyor. Rize’mizi besleyen Andon içme suyumuz gayet sağlıklı olur su depolarımızın otomasyonu periyodik olarak sürekli yapılıyor. Her gün Andon suyumuzun 10 ayrı noktasından arkadaşlarımız numuneler alarak kontrollerini yapıyorlar. Olası bir sorun yaşandığında zaten vatandaşlarımız bilgilendiriliyor. Andon suyumuz merkezimizin haricinde ilçelerimizi de kapsıyor buralarda da herhangi bir olumsuz olaya rastlanmamıştır. Ayrıca bizim kontrollerimizin yanında Rize İl Sağlık Müdürlüğümüz de suyumuzdan numunelerini alarak gerekli tahlilleri yapıyor. Sağlık müdürlüğümüzden bizlere herhangi bir olumsuz sonuç gelmemiştir.

İl Sağlık Müdürlüğümüzün köy sularında yapmış olduğu tahlil sonuçlarının vatandaşımız tarafından şehir şebekesi olarak anlaşılması istenmeyen sonuçlar doğurarak halkımızın tedirgin olmasına yol açmıştır. İl Sağlık Müdürümüz Mustafa Tepe beyle de görüştüm Andon içme suyumuzda hiçbir sorun olmadığı ve halkımızın rahat bir şekilde suyumuzu kullanabileceğini kendileri de beyan etti” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ