Rize'nin Ardeşen ilçesinde bir yıl önce, döviz bürosu yetkilisini darp ederek çantasındaki para, cep telefonu ve eşyalarını çalan hırsızlardan biri yakalandı. Diğer ikisini arama çalışmaları ise sürüyor.

Geçtiğimiz yıl ilçenin Merkez Mahallesi'nde, ortağı ile işlettiği döviz bürosunu açan Sündüz Baştopçu'yu darp ederek çantasındaki döviz, cep telefonu ve bazı eşyalarını alarak kaçan zanlılardan Gürcistan uyruklu Temuri S. (25), Sarp Sınır Kapısı'ndan geçiş yapmaya çalıştığı sırada güvenlik güçlerince yakalandı.

Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevi'ne konuldu. Emniyet güçleri, Gürcistan uyruklu olduğu belirlenen diğer 2 zanlının yakalanması ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Olay 2 Temmuz 2013’te Ardeşen ilçesi, Merkez mahallesinde meydana gelmişti. Sabah saatlerinde işlettiği döviz bürosunu açan Sündüz Baştopçu, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kafasına sert cisimle vurularak etkisiz hale getirilmişti. Döviz bürosundaki kasanın boş olduğunu gören kişiler, Baştopçu'nun çantasındaki döviz, cep telefonu ve bazı eşyalarını alarak kayıplara karışmıştı.

 

Editör: HABER MERKEZİ