Ardeşen ilçesine bağlı kahveciler mahallesinde meydana gelen heyelan mahalle sakinlerine korkulu anlar yaşattı.

Dün saat 16.00 sıralarında meydana gelen ve büyük çapta maddi hasara neden olan heyelan sonrasında Ardeşen belediyesi fen işleri müdürü Mustafa Ön ve beraberindeki bir grup ekip heyelanın meydana geldiği kahveciler mahallesine giderek incelemelerde bulundu.İncelemeler sırasında gelişim haber ekibine konuşan kahveciler mahallesi muhtarı Ahmet Buçan, dün saat 16.00 sıralarında kahveciler mahallesi ile cami mahallesi ara yolu mevkiinde bir heyelan meydana geldi. Bu bölgenin yaklaşık 70 m yukarısında daha önceden ufak çapta bir kayma olmuş ve yol kapanmıştı. Kapanan yolu açmak için Ardeşen belediyesinden makine istedik.

Dün kapanan yolu açma çalışmalarımızı yürütürken aynı bölgede bu sefer daha şiddetli bir şekilde heyelan meydana geldi. Akşamüstünde meydana gelen bu olay sonucunda maddi hasarımız elbette ki büyük, ancak belediyemizin ve mahalle halkının katkılarıyla yolumuzu en kısa sürede açacaklarını belirtti.

Heyelan sırasında Ardeşen belediyesinden tahsis edilen makineyi kullanan operatör Cengiz Akcanca gelişim habere konuşarak yaşadığı olayı anlattı. Akcanca yaptığı açıklamada, dün yolu temizledikten sonra arabaların geçmesi için mıcır dökme işlemini gerçekleştirecektim. Yoldaki rötuşları yaparken daha önceden kayan bölgede bu sefer daha da şiddetli bir şekilde kayma meydana oluştu. Yaklaşık olarak 5 saniyede gerçekleşen olayda makineyi kurtarmaya çalıştığını belirten operatör Akcanca, olay kısa sürede gerçekleştiği için aracı kurtaramadığını belirtti. Operatör son olarak Akcanca aracın kabini açık odluğu için kendisini dışarı atarak kurtulduğunu söyledi.

Gelişim tv

Editör: HABER MERKEZİ