ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, tamamladıkları 2010 yılı 2. sürgün yaş çay alım kampanyasında üreticilerden 210 bin tonun üzerinde yaş çay aldıklarını söyledi.

Yüce, 13 Mayıs'ta başladıkları 2010 yılı yaş çay alım kampanyasının 1. sürgününde üreticiden 194 bin tonun üzerinde yaş çay aldıklarını belirterek, ''Tamamladığımız 2. sürgünde ise üreticilerden 210 bin tonun üzerinde yaş alımı yaptık. Böylece bu sezon şu ana kadar 404 bin tonun üzerinde yaş çay alımı gerçekleştirmiş olduk. Üreticilerimizden iki sürgünde 400 bin ton civarında yaş çay almayı planlıyorduk. Ama bunu geçerek 4 bin ton fazla almış olduk'' dedi.

Üçüncü sürgün alımları için hazırlıklara başladıklarını, yaş çayı hasat olgunluğuna gelmiş olan üreticilerin getirmeleri halinde ürünlerini alacaklarını ifade eden Yüce, ancak üçüncü sürgünün bir hafta kadar sonra başlayacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Yüce, üreticilerden Haziran ayında alınan 103 bin ton yaş çay karşılığında tahakkuk eden yaklaşık 91 milyon 250 bin liranın ödemesine devam ettiklerini, ödemeleri Ramazan Bayramına kadar tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Editör: HABER MERKEZİ