Doğu Karadeniz Bölgesi'nde doğal gaz dağıtımı yüklenici firması Karadeniz Gaz tarafından bugün bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Karadeniz Gaz Bölge Müdürü Recep Ünveren, yaptığı açıklamada 2008 yılı faaliyetlerine değinerek 2009 yılı içerisinde tamamlamayı planladıkları yatırımlardan bahsetti. Ünveren, şuana kadar Rize'de 17 mahallede bin 300 binaya doğrudan gaz ulaştırıldığını belirterek 18 bin konutun doğrudan gaz kullanabileceği alt yapının tamamlandığını belirti.

Ünveren 2009 yılı yatırım hedeflerinden de bahsederek 2009 yılı içerisinde özellikle sanayi tesislerini doğal gaz ile buluşturmayı planladıklarını ifade ederek 'Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ilk doğal gaz ile tanışan il Rize oldu. 1 Eylül 2008 yılında Rize'ye ilk gaz verildi. Şu anda 18 mahallede tüm alt yapı çalışmaları tamamlandı. Gaz ağını genişletme çalışmalarımız hızla sürüyor. Bölgemizin sanayisi çay üzerine kuruludur. ÇAYKUR başka olmak üzere kullanmış olduğu Fuel-Oil ve kömür sistemlerini doğal gaza çevirme kararı almıştır. Ancak bu sezon bu mümkün olmadı. Önümüzdeki yıllarda bu geçiş hızla sağlanacaktır. 2009 yılında şebekemizi toplam 8 mahallede 58 sokakta 20 bin metre daha ilave ederek 4 bin hanenin kapısına daha ulaştırmış olacağız' dedi.

Rize'de doğalgazın metre küpünün satış fiyatının Türkiye ortalamasının yüzde 12 altında olduğunu hatırlatan Ünveren 'İstanbul'da tüm vergileri ile birlikte 1 metre küp doğal gaz fiyatı 0.726 TL'dir. Rize'de ise 0.624 TL'dir. Doğal gaz halen en ucuz enerji kaynağıdır. Doğalgaz fiyatlarında iki kez ardı ardına önemli oranlarda indirimler gerçekleşmiştir. Dünya piyasaların da ki petrol fiyatlarında ki düşüş ve yaşanan ekonomik krizden kaynaklanan talep daralması hesaplandığında bu yıl gaz fiyatlarında bir artış öngörmüyoruz' dedi.

Ünveren, başlattıkları kampanya ile 18 Temmuz tarihine abonelik ücretinde kredi kartına 8 aya varan taksit imkanı sağladıklarını sözlerine ekledi.

Editör: HABER MERKEZİ