Kültür merkezi salonunda düzenlenen devlet övünç madalyasına laik görülen Hızır Navdar için düzenlenen töreninde Şehit aileleri derneği başkanı devletin gazı ve şehitlere yeterli ilgi göstermediğini söyledi.

Rize Kültür merkezi salonunda düzenlenen devlet övünç madalyası töreninde 1998 yılında gazı olan ve vucudunda 12 şarapnel taşıyan Hızır Navdar a verilecek olan devlet övünç madalya törenine Rize valisi Seyfullah Hacimüftüoğlu, Rize belediye başkanı Halil Bakırcı, Garnizon komutanı Albay Ruhi Talu, AKP il başkanı Hasan Karal, MHP il başkanı Zeki Mayi ve çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı.

Kültür merkezinde ilk olarak konuşan Rize şehit aileleri derneği başkanı Kemal Aksu”Terörün diş odakların desteği ile ülkemizi bölmeye çalıştıklarını herkes biliyor, devlet olarak diş odaklara karşı tedbir almalıyız. Teröristleri yakalıyoruz diğer kapıdan bırakıyoruz. Bu ülke şehitler ülkesidir, asla yanlışlık kabul etmez, kişisel menfaatlerimizi bir yana bırakmalıyız. Bizler şehit aileleri olarak tekrar çocuklarımızın görevlerine talibiz. Çanakkale de yabancı şehitliklerini gezdim. Hepsi tertemiz ve özenle yapılmış, Türk şehitlikleri ise bakımsız, bugün Rize de atmaca heykelini ve diğer heykelleri görmek mümkün, şehit yakınları olarak hiçbir şehidimizin heykelini göremedik” dedi.

Rize valisi Seyfullah Hacimüftüoğlu ise 'Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır, Gazilerimiz iradeleri dışında gazı olmaktalar, şehitte olabilirlerdi. Anadolu kolay yurt edilmedi, bu bedeli ödemeye devam ediyoruz bu topraklara talip olan bu ülke bu zorlukları aşacaktır. Ülke olarak ekonomik bağımsızlığımızı kazanmalıyız, bunu kazandığımız an terör bitecektir. Bunun için büyük mücadele vermemiz gerek. İktisadı bağımsız hale gelirsen kurtuluş savaşının anlamı olur. Terör tek başına terör değildir, arkasında belli güçler vardır. Her şey ekonomik bağımsızlığa bakıyor, ülkemizde şehitliğin ve gaziliğin hiçbir karşılığı yoktur, şehitlerimiz ve gazilerimiz karşılık beklemeden vatan için savaşırlar” dedi.

1998 Yılında Kuzey Irak ta gazı olan Hızır Navdar in öz geçmişi okundu. Navdar 1997 yılında İzmir Foça da ki acemi birliğinden sonra  Şirnak ili Meydan ilçesine dağıtımı oldu, 1998 Mayıs ayında Kuzey Irak a operasyona katılan Navdar el bombası kumandalı mayının patlaması sonucu karın ve sırtından aldığı yaralarla hastaneye kaldırıldı. Tedavi sonrası askerliğine bitmesine iki ay kala terhisini istemeyen Hızır Navdar aynı bölgeye giderek askerliğini tamamladı, askerlik sonrası ağrıları artan Navdar Erzurum ve Gata da bir süre tedavi gördü. Ardeşen ilçesi doğanay köyünde oturan Hızır Navdar DSİ Rize şube müdürlüğünde çalışıyor.

Gazı Hızır Navdar omzunda 12 şarapnel parçası olduğunu söyleyerek” Birçok kez ameliyat oldum, ancak bu şarapnel parçaları alınamıyor, alındığı taktirde felç olma durumum var, onlarla yaşayacağım” dedi.

Evli ve 3 çocuk babası Hızır Navdar in  Büşra(12) Fatma(6) ve Muhammet Alı (2) isimli 3 çocuğu var.

Editör: HABER MERKEZİ