Mustafa BAYRAK

Rize Üniversitesi Kampusu önünde dördü çocuk altı kişi bir üniversitesi öğrencisini sırtından üç farklı bıçak darbesi ile ağır yaraladı.

Edinilen bilgiye göre olay geçtiğimiz gün saat 22.00 sularında Rize’nin Fener Mahallesi’nde bulunan Rize Üniversitesi Kam püsü’nün önünde meydana geldi. Olayda, Biyoloji Bölümü 2. Sınıf gece öğrencileri dersten çıkarak evlerine giderken, Üniversite Kapısı’nda bulunan bir grup gencin kız öğrencilere laf atması üzerine öğrencilerle öğrenci olmayan gençler arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşünce dördü çocuk altı kişi bıçaklarla Yavuz Güzel(19)isimli öğrenciye saldırdı. Sırtından aldığı üç farklı bıçak darbesi ile ağır yaralanan öğrenci çevredekilerin yardımı ile Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi süren öğrencinin tedavisi Yoğum Bakım Ünitesi’nde sürüyor.

Olayı duyan çok sayıda Üniversitesi öğrencisi hasta önünde toplanarak arkadaşlarından gelecek olumlu bir gelişmeyi beklemeye başladı. Öğrenciler yaptıkları açıklamada, “Okul kapısında sürekli rahatsız ediliyoruz. Konuyla ilgili Rektörlüğü birçok kez şikâyet dilekçesi verdik. Tedbir alınmadı. Bu tür sıkıntıları sürekli yaşıyoruz, polisin giriş ve çıkış saatlerinde tedbir almasını istiyoruz, bu olay ilk değil son da olmayacak, arkadaşımız okul çıkışı arkadaşları ile yürürken yanında ki kızlara saldırganlar laf attı, bunun üzerine arkadaşlarımız onları uyarınca bıçaklı saldırıya geçtiler” dediler. Olayla ilgili Rize Üniversitesi Fen-Edebiyat ve Su Ürünleri Fakültelerinde eğitim-öğretim gören öğrencilerin olayı protesto etmek için Pazartesi günü derslere girmeyecekleri öğrenildi.

Editör: HABER MERKEZİ