Mustafa BAYRAK

Tiflis Rustavi ceza evinde eroin suçlaması ile ömür boyu hapse mahkûm edilen Selçuk Kırçiçek “ Yargısız infaz edildim. Eroin ile hayat boyu işim olmadı. Gürcü polisi beni tampon bölgeden pasaportsuz olarak aldı ve ömür boyu hapse mahkûm etti, bizim sahibimiz yok” dedi.

10 Mayıs 2007 Tarihinde gezmek için geldiği memleketi Hopa da Sarp gümrük kapısında tampon bölgede Gürcü polis tarafından alınarak Eroin suçlaması ile tutuklanan ve ömür boyu hapse mahkûm edilen Selçuk Kırçiçek açlık grevine başladığını söyledi.

Gürcistan'ın Rustavi 6 nolu cezaevinde tutuklu bulunan Selçuk cezaevinden Rize muhabirimiz Mustafa Bayrak'ı telefonla arayarak ”Amcamın oğlu Batum cezaevinde bulunuyordu. Memlekete gezmeye geldim. Sarp gümrük kapısı tampon bölgeye geldim, Gürcü polisi beni buradan pasaportum olmadan aldı ve Gürcistan tarafına geçirdi. Bana eroin suçlaması yaptılar. Eroin i hayatımda hiç görmedim. 600 metre ilerde poşette eroin olduğunu söylediler. Dedikleri yer Türkiye tarafı, uydurmasyon bir suçlama ve 978 gram eroin suçlaması ile yargılandım. Ailemden serbest kalmam için para sızdırdılar. Halen Leyla isimli bayan eşimi arayarak başka birini benim yerime yakmak istiyor ve eşimden eroin bulmasını birilerine vermesini onun yakalanmasını istiyor. Bu şartla serbest kalacağımı söylüyor. Mahkemelerde hiçbir konsolosluk görevlisi gelmedi. Suçsuz yerde ömür boyu hapse mahkûm edildim. Bakanlıklara, başbakanlığa, TBMM sine ve birçok yetkiliye mektup yazdık hiç kimse ilgilenmedi. Gürcistan hayatimi karattı” dedi.

Birçok Türk ün aynı tuzağa düşürüldüğünü söyleyen Selçuk Kirçiçek, ”Bizim sahibimiz yok. Suçsuz yerde hayatımı karattılar. Zor şartlar altında cezaevinde yatıyoruz. Türkiye ye isyanım var. Aynı cezaevinde yanımda bulunan Adnan Saribaş ile birlikte ülkemizi protesto etmek için açlık grevine başladık. Bizim sahibimiz olmadığı için buradan ölümüz çıkacak” dedi.

Selçuk Kirçiçek'in eşi Saime Kirçiçek ise “Eşim suçsuz yerde ömür boyu hapse mahkûm edildi. Türkiye de her makama başvurduk, ancak sesimizi duyuramadık. Eşimin suçsuz olduğunu belgelerle kanıtladık. Ama kimse bizi duymadı. 20 bin dolar avukat para aldı. Türkiye de hiçbir davada bu kadar para alınmaz. Eşim için bu parayı ödedik eşim çıkacaktı. Ama muhabbet hapis cezası verdiler. Eşimin kurtuluşunun başka bir kişiyi yakalatmamdan geçeceğini söylüyorlar.. Başka birine Eroin vereceğiz ve o kişi yakalanarak eşim serbest kalacakmış. Ben bunu kabul etmedim. Sürekli beni arıyor ses kayıtları var. Ses kayıtlarında bu bayanın konuşmalarında benden ne istedikleri açıkça belli oluyor. Bu kadının ismi birçok olayda var. eşim suçsuz yerde yatıyor” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ