Hain saldırıda şehit olan Mikdat Beder'in Trabzon'un Arsin ilçesi Çiçekli köyündeki baba ocağına acı haber ulaştı. Beder'in evine gelen Kaymakam Vekili Adil Tekeli, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yücel Aslanoğlu ve Emniyet Müdürü Bircan Miser, yakınlarına taziyelerini iletti. Beder'in şehadet haberini alan annesi Fatma, kardeşleri Bülent (19) ve Murat (15) gözyaşlarına boğuldu.

Anne Fatma Beder, ''Oğlum askere giderken 'Bu köye bir bayrak dikeceğim' diyerek gitmişti'' diye ağıt yakarken, Rize'de inşaat ustası olarak çalışan baba Mustafa Beder de telefonla eve çağrıldı. Bu esnada protokol evden ayrılmadı.
 

Bir süre sonra eve gelen şehit haberiyle gözyaşlarını tutamayan baba Mustafa Beder, bir süredir oğluna telefonla ulaşmaya çalıştığını ama görüşemediğini dile getirdi. Baba Beder'i ise İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yücel Aslanoğlu sarılarak teskin etmeye çalıştı. Bu arada ailenin evinin önünde sağlık ekipleri ambulansla birlikte hazır bekletilirken, acılı aile köylülerinin ve yakınlarının taziyelerini kabul ediyor.

Şehit er Beder'in acemiliğini Kayseri Komando Tugayı'nda yaptığı, 5 aylık asker ve ailenin üç çocuğunun en büyüğü olduğu öğrenildi.
 

 
TRABZON'DA İKİ ŞEHİT VAR
Şehit Murat Çavdar'ın da Trabzon'un Maçka ilçesi Mataracı köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ancak ailesinin İstanbul'da ikamet ettiği bildirildi. Çavdar'ın acı haberini alan Mataracı köyündeki amcası da gözyaşlarına boğuldu.
 
Çavdar'ın cenazesenin nerede toprağa verileceği bilinmezken, şehit er Beder'in cenazesinin Diyarbakır'da yapılacak askeri törenin ardından bu gece veya yarın Trabzon'a getirilerek köyünde toprağa verileceği öğrenildi.
 
Editör: HABER MERKEZİ