Artvinin Hopa İlçesi’nde başı boş köpeklere barınak isteyen Naci Kırçiçek Atatürk anıtı önünde bıçaklı eylemde bulundu.

Borçka ilçesi Çiftte köprü köyünden ‘düşünür’ lakaplı Naci Kırçiçek isimli genç Hopa belediye parkındaki Atatürk Anıtı önünde üzerinde et sarılı yanında köpekle, elinde kasap bıçağı ile eylem yaptı.

KENDİMİ KESERİM
Eylemin sebebini bağıra bağıra açıklayan Naci Kırçiçek, “Hopa belediye başkanından, başıboş köpeklere barınak istiyorum. Belediye başkanı buraya gelsin bende eylemime son vereyim. Yoksa kendimi keserim' diyerek tehditler savurdu.

Yaklaşık 45 dakika süren bıçaklı eylem süresince emniyet mensupları eylemciyi ikna etmeye çalışarak eylemini sona erdirmesini istediler.

Belediye başkanını yanına sık sık gelmesini isteyen eylemci sonunda emniyet mensupları eylemciyi ikna edip barınağın yapılması için başkana gideceklerini söylediler.

Vatandaşlar, Kırçiçek’ın psikolojik sorunu bulunduğunu ifade ettiler. Bıçaklı eylemci Naci Kırçiçek Hopa belediye başkanına seslenerek bir yıl süre tanıdı.

BIÇAĞI POLİSE VERDİ
Bir yıl içinde başıboş köpeklere barınak yapılmadığı takdirde tekrar eylem yapacağını söyledi. Bıçağını polise teslim ederken üzerinde bulunan koyun kellesi, karaciğer ve 2 kiloya yakın etİ de halka verdi.

Ne olup bittiğini anlamayan ve eylem süresince yanından hiç ayrılmayıp et kokusunu aldığından etin kendisine verilmesini bekleyen Sibirya kurdu köpek de Kırçiçek’in eylemine ayrı bir anlam yükledi.(Karadeniz)

 

Editör: HABER MERKEZİ