ŞEMSETTİN SARI

3 Aralık Dünya Özürlüler günü Çayeli Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
 
Kutlama Programına ilçe Kaymakamı Mehmet Aktaş, Belediye başkanı Rıza Çakır, başkan yardımcısı Mustafa Baltacı, Garnizon komutanı, C.Savcısı, Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ramazan Kopuz, Müdür Yrd. Mehmet İsmailoğlu, daire amirleri, kurum çalışanları, özürlü yakınları ve rehabilitasyon merkezinde barınan çocuklar katıldı.

Programa; Çayeli Özürlü Bakım ve Rehabilitasyom Merkezi tarafından hazırlanan ve bu merkezde barınan çocuklara yönelik etkinlikleri içeren Slayt gösterimiyle başlanıldı.  
   
Daha sonra mikrofona davet edilen ve 'Dünya Özürlüler Günü' münasebetiyle bir konuşma yapan ilçe kaymakamı Mehmet Aktaş yaptığı konuşmada; 'Anma günleriyle belli bir tarihi hatırlama ve hafızada taze tutma amaçlanmaktadır. Engelliler bizim bakımımıza muhtaçtırlar. Yarının engelli adayı olan bizler, bu yavrularımıza şefkat elimizi uzatmalıyız' dedi.
   
Özel Eğitim Sınıfı Öğrencisinin şiiriyle devam eden programa özürlü iki gencin Dans gösterisi damgasını vurdu. Bir birinden güzel Kareografik figürleriyle alkış alan ikiliyi Mustafa kork adlı öğrencini şarkısı izledi. Halay ekibinin, öğretmen Şerife Alabay yönetimindeki 'Gelinoy' adlı ezgisi beğeni topladı. Arzu Bocukçu adlı öğrencinin 'Kusurlu Değiliz' şiiri ise salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Ahmet Karakaya ve Adem Çağılcı adlı özürlülerin sunduğu Show ise izleyenleri büyüledi. Yılmaz Kabacı'nın okuduğu 'Engelliler' dizeleri izleyenlerin gözlerini yaşarttı.20 kişiye yakın öğrenci grubun taşıdığı 'Güzel Sözler' pankartları içerik olark çok anlam ifade eden sözler taşıyordu. Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerinin oluşturduğu Koronun ise; seslendirdiği şarkılar arasında yer alan 'Çanakkale içinde Vurdular beni' şiiri büyük alkış aldı. Hababam Sınıfı Vokal Grubunun sergilediği performans ise görülmeye değerdi. İki kişilik 'Drama' bölümünde ise Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri tüm yeteneklerini sergilediler. Son olarak canlı tulum eşliğinde sahne alan 'Horon' ekibi, izleyenlere Hemşin yöresinden folklor gösterileri sundular. Horon ekibinde özürlülerin yanı sıra kurum çalışanları da yer aldı.
   
Öte yandan etkinliklerin sergilendiği salonda Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde barınan çocukların hazırladığı ebru, boyama, kesme-yapıştırma ve karakalem çalışmaları sergilendi. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ