Trabzon'un Şalpazarı ilçesine bağlı Kasımağzı köyünde yaşayan Fatma Alkurt, 8 yıl önce kaybettiği eşinin geride bıraktığı 1982 model minibüsle dolmuşçuluk yaparak 4 çocuğunu bakıyor.

Haftada bir gün köy ile ilçe merkezi arasında sefer yapan ve diğer günler hasta taşıyan, çeşitli illerdeki turizm merkezlerine gitmek isteyenleri götüren, yayla mevsiminde yük ve yolcu nakleden Fatma Alkurt (40), 8 yıldır çocuklarıyla baba evinde yaşıyor.

Alkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşini 2000 yılında Beşikdüzü'nde denize açılan kayığın alabora olması sonucu 38 kişinin öldüğü deniz kazasında kaybettiğini söyledi.

Şoför olan eşinden kendisine tek yadigar minibüsün kaldığını belirten Alkurt, ''Minibüsünü, 'hatırası kalsın, onunla gönül eğlendiririm' diyerek satmadım. Eşimi kaybettikten 5 ay sonra ehliyet kursuna yazıldım ve sürücü belgesi aldım. O zamandan bu yana en büyüğü 17, en küçüğü 11 yaşında olan 4 çoğumun geçimini dolmuşçulukla sağlıyorum'' dedi.

Minibüsünün 1982 model olduğunu ifade eden Alkurt, ''Yeni model ve yeni kasalı araçlar çıktıkça bize rağbet pek olmuyor ama 'şükür' diyoruz. Bugüne kadar bizleri kimseye muhtaç etmedi. Şu anda köyümde 2 katlı bir ev yaptırdım. İçerisini donatıyorum. Yakında bugüne kadar çocuklarımla beraber kaldığım baba evimden oraya taşınacağım'' diye konuştu.

Aracını kullanmanın yanı sıra teknik konuları da öğrendiğini dile getiren Alkurt, şunları söyledi:

''Minibüsün üzerine çıkıyorsanız, her şeyini bilmek zorundasınız. Zor oyunu bozar. Lastiği patlasa yenisini takmak zorundasınız. Yolda kalsanız kaputunu açmalısınız. Bu nedenle minibüsü sadece yola sığdırmak yetmiyor. Bugüne kadar böyle olumsuzluklar fazla yaşamadım ama bilmek de yarar olduğunu düşünüyorum. Ayrıca aracımın bakımını da eski model olması nedeniyle sürekli yaptırıyorum.''

Alkurt, yörede minibüs kullanan ve dolmuşçuluk yapan tek kadın olması nedeniyle insanların kendisini meraklı bakışlarla izlediklerini de sözlerine ekledi. (ensonhaber)

Editör: HABER MERKEZİ