Korsan CD sattığı gerekçesiyle iki yıl hapis cezasına çarptırılan Emin Koto isimli gencin cezası, Denetimde Serbestlik Uygulaması kapsamında bir yıl boyunca cam süsleme kursu eğitimine dönüştürüldü.

İstanbul'da 2004 yılında açık alanda bandrolsüz CD satarken yakalanan Emin Koto, mahkeme tarafından iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. Rize'de ikamet eden Koto'nun cezası, yaşı 18'in altında olduğu için Denetimde Serbestlik Uygulaması kapsamında bir yıl boyunca Talip Kahraman El Sanatları Merkezi'nde cam süsleme kursuna devam etme mecburiyetine dönüştürüldü. Haftanın beş günü kursa giden Koto, burada öğrencilerle birlikte cam süsleme eğitimi alıyor.

Emin Koto, hapis cezasının cam süsleme eğitimine dönüştürülmesinden memnun olduğunu belirterek, 'Hem cezamı çekiyorum hem de sanat öğreniyorum. Bu kurstan sonra farklı kurslarda alacağım. Cezam bittikten sonra buradan alacağım eğitimle bir iş sahibi olmayı düşünüyorum. Ancak ben bu kursa köyden gidip geliyorum. Masrafım oluyor. Ailemin maddi durumu müsait değil. Bu konuda destek bekliyorum. Cezamı aksatmak istemiyorum ama gelip gitmekte zorlanıyorum' dedi.
 

Editör: HABER MERKEZİ