İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, kafe içerisinde horon teperek gürültü yaptıkları öne sürülen işletmeci ile üniversiteli bir genç polis tarafından gözaltına alındı. Polis, iki kişiyi ifadelerinin ardından serbest bıraktı.

Olay, Karşıyaka Salah Birsel Sokağı'nda meydana geldi. Bir kafede bir araya gelen Poyraz Karadeniz Gençlik Derneği üyeleri hep birlikte horon tepmeye başladı.

Üniversiteli gençlerden oluşan dernek üyeleri horon oynadıkları sırada ihbar üzerine gelen polisler tarafından gürültü yaptıkları gerekçesiyle ikaz edildi. Sözlü tartışma sonrasında gençlerden Ümit Y. (24) ve işletme sahibi Ahmet A. gözaltına alındı. Polise karşı bir saygısızlık yapmadıklarını söyleyen Ümit Y., iki saat sonra işletmeci ile birlikte serbest bırakıldı.

Bilgi almak için Karşıyaka Merkez Karakolu'na gittiğini belirten Poyraz Karadeniz Gençlik Derneği Başkanı Selahattin Türüt hiç beklemediği bir tavırla karşılaştığını iddia etti.

Dernek üyelerinin hangi gerekçe ile gözaltına alındığını öğrenmek amacıyla polis merkezine gittiğini ancak güvenlik güçlerinin kendisine saygısızca davranarak karakolun dışına çıkarttığını öne süren Türüt, yaşananlara tepki gösterdi.

Karadeniz kültürünü yaşatmak için var olan ve kamu yararına önemli işlere imza atan dernek üyelerinin karakolda hak etmedikleri bir tavırla karşılaştığını söyleyen Türüt, 'bir vatandaş olarak gittiğim polis merkezinde bana ne için geldiğimi sordular. Ben de durumu anlattım. Sonra bana hakaret ederek karakol dışına çıkardılar. Horon tepen arkadaşlarımızın gözaltına alınmalarına hala anlam veremiyorum. Polis tabii ki görevlerini yapacak ama kişilerin suçlu muamelesini doğru bulmuyoruz' dedi.

Türüt, yaptığı açıklamanın ardından dernek üyeleri ile birlikte Karşıyaka Çarşısı girişinde yaşananları protesto için müzik eşliğinde horon tepti.

Editör: HABER MERKEZİ