Rize’nin Ekmekçiler Mahallesi’nde bazı mahalle sakinlerinin bilgisi olmadan kesilen çınar ağacı mahkemelik oldu.

Ekmekçiler Mahallesi’nde meydana gelen olayda mahalle camisinin bahçesinde yaklaşık 60 yıl önce dikildiği tahmin edilen çınar ağacı geçtiğimiz gün kesildi. Bazı mahalle sakinleri çınar ağacının mahalle sakinlerinin bilgisi dışında kesildiğini ileri sürüp konu hakkında mahalle muhtarı Aslan Kuru’yu suçlayarak Rize Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundular. Mahalle muhtarı iddialar üzerine yaptığı açıklamada, ağacı kendisinin kesmediğini kimin kestiğini ise bilmediğini söyledi.

İZİNSİZ KESİLEN ÇINAR AĞACI DAVALIK OLDU

Mahalle sakinlerinden Saadet Cevahir yaptığı açıklamada, izinsiz kesilen çınardan dolayı Rize Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “Bu çınar ağacı yaklaşık 60 yıl önce dikilmişti. Kimseye bir zararı yoktu. İzinsiz bir şekilde kesildi. Suç işlendi. Bu nedenle şikayetçi olduk. Yazık günah” dedi.

Bazı mahalle sakinleri ise ağacın kesilmesine üzüldüklerini ancak ağacın köklerinin mahalle içme suyu şebekesine zarar verdiğini ve ağacın rüzgarlı havalarda çevrede bulunan evler için tehlike saçtığını ileri sürdüler.

İZİNSİZ KESİLEN ÇINAR AĞACI DAVALIK OLDU

İZİNSİZ KESİLEN ÇINAR AĞACI DAVALIK OLDU

Editör: HABER MERKEZİ