Rize'de intihar girişiminde bulunan kişiyi kurtarmak için açılan itfaiye aracının merdiveni, bu kişi kurtarıldıktan sonra çalıştırılamadı.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir apartmanın çatısına 8 katına çıkan bir kişinin intihar girişiminde bulunması üzerine, bölgeye itfaiye ve ambulans sevk edildi. İtfaiye çalışanları, hava yatağı açtıktan sonra itfaiye aracının merdiveni, intihar girişiminde bulunan kişinin bulunduğu yere uzatıldı.

Bir süre intihardan vazgeçirmek için ikna etmeye çalıştığı kişinin bir anlık dalgınlığından yararlanan polisler, bu kişiyi yakalayarak geriye çektiler. Adı açıklanmayan kişi, daha sonra polis ekiplerince Tophane Polis Merkezine götürüldü.

 İntihar girişiminin sonuçlanmasının ardından bunanın çatısına uzatılan itfaiye aracının merdiveni, indirilmek istendi. Biraz indirilebilen merdiven, arızalanınca indirilemedi. İtfaiye çalışanlarının arızayı gidermek için yaklaşık yarım saatlik çalışması sonuç vermeyince merdivenin sepetin, apartmanın bir dairesinin balkona yanaştırıldı. Merdivenin sepetinde bulunan 2 itfaiye çalışanı, dairenin balkona geçerek kurtuldular.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ