Ünveren, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında, Rize'de ilk doğalgazın 2008 yılı nisan ayında yakılmaya başlandığını, bugüne kadar da 12 bin 500 aboneye ulaştıklarını belirtti.

     Abonelerden 10 bin 800'ünün gaz kullanmaya başladığını ifade eden Ünveren, ''İlde 22 bin 50 konutun doğalgaz altyapısını tamamladık. Alt yapısını tamamladığımız konutlardan yüzde 56'sında doğalgaz kullanılıyor. Bu da önemli bir rakam'' dedi.

    Rize'de 2011 yılı yatırım projeleri kapsamında 14 mahallede doğalgaz çalışması hedeflediklerini ifade eden Ünveren, il merkezinde 21 okulun doğalgaz alt yapısını tamamladıklarını, ancak şu anda sadece 2'sinde doğalgaz kullanıldığını bildirdi. 

   Trabzon'da ise şu anda 7 bin 350 konutun doğalgaz altyapısını tamamladıklarını, bin 550 konutun abone olduğunu, bunlardan da 870'inin doğalgaz kullanmaya başladığını anlatan Ünveren, ''Trabzon'da şu anda şehrin doğusunda kullanım başladı. Doğal gazı şehrin batısına götürme çalışmalarımız sürüyor. Of'ta da bu yıl doğalgaz kullanımına başlanmasını hedefliyorduk. Ancak hat inşasının tamamlanması gecikince hedefimizde gecikme oldu. Gelecek yıl bahar aylarında Of'ta doğalgaz kullanımına başlanabileceğini düşünüyoruz'' diye konuştu.

     Bölgede doğalgaz sektöründe 56 sertifikalı firmanın çalıştığını, bu firmalarda 480 kişinin çalıştığını belirten Ünveren, ''Kurumumuzda ise 42 kişi çalışıyor. Böylece yeni bir istihdam alanı oluştu. Kurumumuz bölgede 30 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. Bölge ekonomisinde doğalgaz nedeniyle 52 milyon liralık ekonomik hareketlilik gerçekleşti'' dedi.

Ünveren, doğalgaz hattı çalışmaları sırasında, hattın karayolundan geçtiği yerlerde ciddi zorluklar yaşadıklarını kaydederek, ''Karayollarından, hattın karayolundan geçmesi sırasında izin almakta zorluk çekiyoruz. Kazı yapmamıza izin vermiyorlar. Hala yaptığımız başvuruların sonucu beklediğimiz yerler var. Of'a hat götürdüğümüz çalışmada, hattı Karayolları'ndan izin alamadığımız için İyidere Deresi'nin karşısına geçirmeye mecbur kaldık. Bu nedenle de iş uzadı. Maalesef bu tür sorunlar da yaşıyoruz'' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ