Rize'mizin yetiştirdiği değerli insanlardan biri olan Gazeteci Yazar Araştırmacı Fatih Sultan Kar İstanbul'da ameliyat oldu.

Rize ve Rizespor tarihi araştırmaları ve yerinde düzgün haber anlayışı ile tanıdığımız Rize'nin en değerli gazetecilerinden biri olan Fatih Sultan Kar yaşadığı İstanbul'da rahatsızlanarak ameliyat oldu.

Ameliyattan sonra görüştüğümüz Kar sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek kısa sürede taburcu olacağını söyledi.

Fatih Sultan Kar'a en güzel duygularımızla geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. En kısa sürede eski sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz.

 


                                                  Fatih Sultan KAR Kimdir?

Gazeteci, söz yazarı ve araştırmacı Fatih Sultan Kar, 1971 yılında Rize-Gündoğdu’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Gündoğdu’da tamamladı. Rize’de gazetecilik yaptığı yıllarda çeşitli gazetelerin Rize Temsilciliği görevini yürüttü. Bir dönem Rize Televizyonu Haber Servisi’nde görev yaptı. Ulusal ve yerel bazda yayın yapan birçok gazete ve dergide yazıları ve şiirleri yayımlandı. Aynı zamanda söz yazarı olan Kar, Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) üyesidir.

Fatih Sultan Kar, 150’yi aşkın Karadeniz türküsüne söz yazarı olarak imza attı. Karadeniz bölge tarihi üzerine aralıksız sürdürdüğü arşiv-araştırma çalışmaları sayesinde hatırı sayılır miktarda materyale sahip olan Kar’ın “Rize’de Yaşanmış Fıkra gibi Olaylar” , “Likapa’nın moruna, Rize’nin yeşiline” , “Yeşile Adanmış Dizeler – Rize Şiirleri” ve “Bir limon fidanının hikâyesi: Rizespor Tarihi” isimli kitapları yayınlandı. Kar, Çaykur Rizespor Kulübü’nün resmi dergisinin tarih bölümünü hazırlıyor. Bir yandan ‘Evvel Zaman İçinde Rize’ kitabının son düzeltmeleriyle yoğun mesai harcarken diğer yandan yayına hazır halde olan ‘Rize Spor Tarihi’ kitabıyla ilgilenen Fatih Sultan Kar, 1998’den bu yana İstanbul’da yaşıyor ve bir kamu kurumunun Basın Yayın Müdürlüğü’nde görevini sürdürüyor.

 

Editör: HABER MERKEZİ