İnternetin günümüz dünyasına hızla yayılmasıyla beraber çeşitli web siteleri insanları buluşturmak için oluşturdukları platformlardan büyük paralar kazanmaya başladı. Bunlardan bazıları ise islami evlilik siteleri. Günde ortalama 2 bin kişinin üye olduğu sitelerde ortalama çevrimiçi ziyaretçi sayısı ise 800 ile bin kişi arasında değişiyor. İslami evlilik sitelerinin asıl kurulma amacı ise halkı internetteki ahlaksız sitelerden ve aldatıcı arkadaşlık sitelerinden kurtarmak olduğunu belirtiyorlar. Siteye evli kişilerin üye olmaması için uyarılar bulunuyor.

Sitelerde istediğiniz yaş aralıklarında ve istediğiniz şehirden cinsiyet ayrımı yaparak arama yapabiliyorsunuz. Profil resimlerine ve yazdıkları açıklamalara göre kendinize en yakın kişiyi bulabiliyorsunuz. Arama yaptığınızda karşınıza çıkan kişinin profilini görebilmeniz için ise bir miktar para ödemeniz gerekiyor. Ancak bazı sitelerde ise bayanlara üyelik ücretsiz gerçekleştiriliyor. Bunu suiistimal eden erkek adaylar ise şikayet edildiğinde siteden atılıyor.

Ödeme işlemi banka havalesi, kredi kartı ve PTT’den gerçekleştirilebiliyor. Havale ulaştığında üyelik hemen aktif hale getiriliyor.

Siteye her para veren kişinin üyeliği ise site adminlerinin onayına kalıyor. Uygunsuz fotoğraf ve yazılar yazanların üyelikleri askıya alınıyor ve düzeltilene kadar tekrar yayına verilmiyor.

Sitede tanışıp evlenenler ise yaşadıkları mutluluklarını sitelerde açılan bölümde dile getiriyor.

Burak Taşçı/HABERTÜRK

Editör: HABER MERKEZİ