Dilek ASLAN

Türkiye özürlüler idaresi daire başkanı Abdullah Güven” Sağlıklı ve bir arada yaşamanın tek yolu sağlıklı bireyler ile özürlülerin bir arada yaşamasıdır. 2005 yılında özürlüler için çıkan yasalarla özürlülere geniş imkânlar tanıdık. Tanımaya da devam ediyoruz” dedi.

Rize valisi Kasım Esen ise Türkiye de özürlüler daire başkanlığının olması ülkenin ayıbıdır diyerek” Bizler komşusu aç iken tok yatan insanlardan değiliz. Özürlüler kendi canımızdan ve kendi kanımızdan” dedi.

Rize kültür ve Turizm müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantıya Rize valisi Kasım Esen, başbakanlık özürlüler idaresi daire başkanı Abdullah Güven ile çok sayıda bürokrat, uzman ve vatandaş katıldı.

Başbakanlık özürlüler idaresi başkanı Abdullah Güven konuşmasında “ Engelsiz bir Türkiye özlemindeyiz. Toplumun sağlıklı bireyleri ile özürlülerin aynı hayatı paylaştığı dünyamızda engelsiz bir ülke istiyoruz. Özürlülerimize fırsatlar verip onların verimliliğinden yararlanmalıyız. 2005 yılında çıkan yasa ile özürlülerimize iyi şartlar hazırlandı. Özürlülerimizi toplumsal yaşama katmak için çalışmalarımız devam etmekte. Özürlüyü toplumda suç işlemiş gibi görmemeliyiz. Onları 4 duvar arasında bırakmamalıyız. Onlara fırsatlar yaratıp onları toplumun içinde üretin birey yapmalıyız neler yapabildiklerini görmeliyiz.  Onların da üretime katılması ile ülke olarak daha yukarılara çıkarız. Ülkemizde gelişmiş ülkeler standartlarında özürlülerimize haklar sağladık. Onlara eğitimde fırsat eşitliği sağladık. 185 bin gencimiz ücretsiz olarak eğitim görmekte. Birçok özürlümüze istihdam sağlandı. 31 bin özürlümüzün icra i davaları kaldırıldı. Özürlülerimiz kendi araçlarını 5 yıl sonra sattıklarında vergiden muaf tutulacaklar” dedi. 

BAŞBAKANA TEŞEKKUR

Başbakanlık özürlüler idaresi başkanı Abdullah Güven 2005 yılında çıkartılan yasa ve özürlülere verilen hakları anlatırken Başbakan Recep Tayip Erdoğan a övgüler yağdırdı. Güven” Sayın başbakanımız liderimiz. Özürlülerimiz için önemli yasalar çıkarttı. Onlara geniş imkânlar sağladı. Sayın başbakanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Kendisine saygılar sunuyorum” dedi.  5–10 kişinin alkışlamasının ardından Başbakan in baba ocağından alkış yükselmediğini gören Abdullah Güven” 2005 yılında çıkan yasayı o zamanki Cumhurbaşkanımız Nejdet Sezer hiç bekletmeden onaylamıştır. Kendisine teşekkür ediyoruz” diyerek bağladı. 

Rize valisi Kasım Esen ise “ Ülkemizde özürlüler daire başkanlığının kurulması ülkemiz için bir ayıptır. Dinimizde komşusu aç iken tok yatan bizden değildir sözü vardır. Komşumuz zor durun da iken bizim rahat gezmemiz yiyip içmemiz diminizce de yasaktır. Konuşmaktan çok eyleme geçmeliyiz” dedi.

Daha sonra panele katılan OZİDA daire başkanı Abdulkadir Anaç başkanlığında oturum yapıldı. Oturuma OZİDA daire başkanı Tayyar Kuz, OZİDA özürlüler uzmanı Coşkun Gürboğa, OZİDA özürlüler uzmanı Hulusi Armağan Yıldırım ile SHÇEK şube müdürü Ekrem Kayacı vatandaşlardan gelen soruları cevapladılar.     

Editör: HABER MERKEZİ