Rize Valisi Kasım ESEN, Eşi Halide ESEN, Çamlıhemşin Kaymakamı İsmail ÇİÇEK ve Eşi, Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz DEMİRTAŞ, İl Genel Meclis Başkanı Rahmi METİN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sultan YILMAZ, İl Genel Meclis Üyesi Ali SARUHAN, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail HOCAOĞLU, İl Çevre Orman Müdürü Sabit KANDEMİR, TRT Belgesel yapımcısı Cemal GÜLAS, Eski AK Parti İl Başkanı Hasan KARAL ve diğer Kamu ve Kurum yetkilileri ve vatandaşlar ile birlikte 09 Eylül 2008 Salı günü Çamlıhemşin İlçesi Yayla köyünde (Elevit) İftar yemeği yediler.
 


1800 Metre Rakımı olan yaylada 100 kişi yaşıyor. Çamlıhemşin İlçesinden 38 km uzaklıkta olup İlçeden 1,5 saatte araba ile gidilebiliyor. Çamlıhemşin Zil kaleden uzaklığı 13 Km. olan Elevit yaylasından sonra birçok yaylaya gidilebiliyor. (Trovit, Palovit, Amlakit, Samistal, Hazindağ, Haçivanak, Taşdibi, Pokut, Sal. v.b.)

Yayla Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneğinin davetlisi olarak gidilen yaylada Yaylanın sorunları hakkında Vali Kasım ESEN’e bilgi veren Yayla köyü muhtarı Naci AYDIN “ Köyümüze geldiniz bizleri mutlu ettiniz. Çok teşekkür ederim. Kurduğumuz dernekle köyümüzün sorunlarını çözmeye çalışıyoruz” dedi.
 
Rize Valisi Kasım ESEN “ Yaylalarımızdan hukuksal yapısı uygun olanlarda ev pansiyonculuğunu geliştirmek amaçlı örnek turizm köyü, örnek turizm yayla uygulamaları valiliğimizce teşvik edilmektedir. Elevit bu bağlamda ele alınmaktadır. Doğal güzelliğini koruma amaçlı dernek kurulmuştur. Tur operatörleri dernek ile irtibata geçirilecektir. Bütün evler süratle ahşap kaplanmakta, ahşap ve taşla yapılan geleneksel mimari burada korunmaktadır. Turizm eğitimi yoğunlaştırılacaktır.

TRT Belgesel yapımcısı Cemal GÜLAS, Rize Valisi Kasım ESEN ve Beraberindeki heyeti köyde gezdirerek yöresel mimariden örnekler gösterdi. Örnek Taş evler ve Ahşap evlerde incelemelerde bulunan heyet İftar yemeğinden sonra yayladan ayrıldılar.



Editör: HABER MERKEZİ