Çayelili Mehmet Kalyoncu dava arkadaşı yakın dostu Süleyman Demirel’i anlattı.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i Adalet partisi ve Doğruyol partisinden berber siyaset yaptığı dava arkadaşı Çayelili Mehmet Kalyoncu anlattı. Kalyoncu, Rize’ye 45 fabrika yapan, kendi de çay üreticisi olan Demirel’in neden çay cüzdanı olduğundan Rize’ye bakış açısı ve dostluklarını anlattı.

Çayeli’nin eski siyasetçilerinden ve esnaflarından Mehmet Kalyoncu, Demirel ile siyasi harekette birlikte olan yakın dostlarından birisiydi. Kalyoncu siyaset yaptığı dönemlerde ve daha sonrasında Demirel ile birebir Rize’nin ve bölgenin sorunlarıyla ilgili konularda görüş alış verişinde olabilen yakın arkadaşlarındandı. 1924 doğumlu olan Kalyoncu, Demirel ile aynı yaştalar.

ÇAYLIK ARAZİSİ HALEN DURUYOR

Demirel’in ölüm haberi aldıktan sonrasında hayli üzgün olduğu gözlenen Mehmet Kalyoncu, “Demirel’in ölüm haberi sonrasında derin üzüntü yaşadım. Bugün işyerine geldikten sonra birçok kişi buraya gelerek bizim dostluğumuzu bildikleri için bana başsağlığı dileklerini ilettiler. Devamlı görüşüyorduk. Bir ay önce rahatsızlandığında telefonla görüşmüştük. Türkiye çok üretken ve iyi bir insanı kaybetti. Üretim alanında ülkemize ve Rize’ye çok önemli katkıları oldu. Özellikle çayımıza çok sahip çıktı. Bunun bir göstergesi olması için çay tarlası kendisine verdiğimizde kabul etti ve çay cüzdanı çıkarttırdık. Yaptırdığı çay fabrikaları ile çay üreticisi, çalışanı ve emeklisi bu bölgeye büyük bir kazanım olarak kalmıştır.”

ÇAYELİ’NDE HER EVİN KAPISINI BİLİRİM

Demirel ile birçok anısı olduğunu anlatan Kalyoncu, “Demirel ile bir görüşmemizde bana ‘Ben Çayeli’ndeki her evin kapısındaki demir telini bilirim’ demişti. Halk adamıydı, halkın içerisinde olmayı seven birisiydi. Allah rahmet eylesin” dedi.  

 

Editör: HABER MERKEZİ