Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'i incelemelerde bulunmak üzere Rize'ye gönderdi. Başbakanlık uçağıyla önce Trabzon'a ardından karayoluyla Rize'ye gelen Çiçek, sel bölgesinde incelemelerde bulundu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rize'nin merkeze bağlı Gündoğdu beldesinde sağanak yağış sonucu meydana gelen sel ve heyelanlarla ilgili, dün geceden beri gelişmeleri yakından takip ettiği, özellikle kayıp vatandaşların bulunması ve mahsur kalanların kurtarılması konusunda devletin tüm imkanlarının kullanılması talimatı verdiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, Rize'de yaşanan sel felaketi ve heyelanla ilgili Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı arayarak detaylı bilgi aldı.

Dün geceden beri gelişmeleri yakından takip eden Erdoğan'ın, özellikle kayıp vatandaşların bulunması ve mahsur kalan vatandaşların kurtarılması konusunda devletin tüm imkanlarının seferber edilmesi talimatı verdiği öğrenildi.

Erdoğan'ın, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'ya da gerekli önlemlerin alınması ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi konusunda talimat verdiği ifade edildi.

Başbakanlığın da Rize'deki gelişmeleri yakından takip ettiği ve bölgeden Ankara'ya bilgi akışı sağlandığı belirtildi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'i konuyla ilgili görevlendirerek Başbakanlık uçağını tahsis ettiği kaydedildi. Çiçek, bu amaçla Rize'deki sel bölgesinde incelemelerde bulundu.

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ