Çayeli Kız Meslek Lisesi düzenlediği ‘Anneler Günü’ programında 10 çocuğunu okutan ve eşini erken yaşta kaybeden Fevziye hanım yılın annesi seçti. Okul, her yıl düzenlediği 'yılın annesi' ödülüne bu yıl Fevziye Sözer’i layık gördü.

 

Eski Çayeli belediye başkanı Sabri Sözer’in eşi olan Fevziye Sözer, eşini yıllar önce kaybetti. 10 çocuğu bulunan Fevziye Hanım evlatlarını yetiştirip en iyi yerlere getirebilmek için elinden gelen fedakârlığı gösterdi. Göstermiş olduğu mücadele sonuç verdi ve Fevziye hanım’iın çocuklarının 3 tanesi öğretmen, 3 tanesi doktor, 1 tanesi bankacı, 1 tanesi maliyeci, 2 si ise mühendis oldu. Fevziye Hanım, programa katılan herkesi duygulandırdı. Şuan 75 yaşında olan Fevziye Hanım katıldığı gecede yapmış olduğu kısa konuşmada, “yılın annesi olduğum haberini aldığımda çok mutlu oldum. Beni layık gören herkese teşekkür ediyorum. Anneler ve evlatlarının üzülmeyeceği bir dünya diliyorum” dedi.

Fevziye Sözer nine’nin ödülünü Rize valisi Kasım Esen’ın eşi Halide Esen takdim etti. Türkiye’de eşi benzerine az rastlanan Fevziye hanım’ın gösterdiği 10 çocuğunu topluma örnek yetiştirdiği için 10 da 10 yaparak yılın annesi seçildi.

Editör: HABER MERKEZİ