Mustafa BAYRAK

Ayhan Özköse isimli balıkçı ”10 yıldır balıkçılık yapıyorum limanda beslediğimiz kediler ile köpek kardeş gibi geçiniyorlar, zaman, zaman birlikte oynuyorlar” dedi.

Derepazarı ilçesi balıkçı barınağında kın ve düşmanlık besleyenlere örnek Kediler ile köpek aynı yiyeceği paylaşıyorlar.
 


Rize’nin Derepazarı ilçesi balıkçı barınağında 10 yıldır balıkçılık yapan Ayhan Özköse 10 yıldır sahipsiz kediler ile köpekleri beslediklerini söyleyerek ”Avlanmaya çıkıyoruz. Geldiğimizde kediler ile köpek yanımıza geliyor. Onları balıklarla besliyoruz. Aç olduklarında bir bir yiyeceklerine saldırıyorlar, ancak karınları doyduğunda yiyeceklerini köpek ile kediler paylaşıyor, zaman, zaman ise birlikte oynuyorlar. Daha önce burada horoz besliyordum, horoz bile köpek ile oyun oynuyor birlikte geziyorlardı. Şimdi 9 tane kedimiz var, çoğu yavru, köpek ile aralarında hiçbir sorun yok. Birlikte yaşıyorlar, birlikte oynuyorlar, bazen balık avlamaya çıkmadığımızda piyasadan yiyecek alarak gelip onları besliyorum” dedi.

Ayhan Özköse 10 yıldır köpekler ile kedilerin barınakta dostça yaşadığını söyleyerek” Daha önce başka kedi ve köpeklerimiz vardı. Yine dostça yaşıyorlardı. Bundan ders alması gereken insanlar var, asırlardır kedi ile köpek düşman bilinir ancak onlar bile barış sağladı” dedi.



Editör: HABER MERKEZİ