Dilek ASLAN

Arhavi ilçe çıkışında 110 tane yaptırılan bir oda bir salon şeklindeki iki katlı balıkçı barınakları lüks döşenmesi ile dikkat çekiyor.

AB standartlarında yaptırılan balıkçı barınaklarının önceki şekli ilçede karmaşıklık yaratıyordu. Bu karmaşıklığı düzeltmek için barınakta yeri olan vatandaşlar bir araya gelerek bu sorunu düzeltmek istediler. Karadeniz Sahil Yolu Arhavi bölümünü yapan yüklenici firma ile görüşen vatandaşların talebini dikkate alan firma, balıkçı barınaklarının modern bir şekilde yapımını üstlendi. Yüklenici firma tarafından kısa bir süre içerisinde balıkçı barınakları mutfaktan banyoya ve özel yatakhaneye kadar lüks bir şekilde dizayn edildi.

Bir balıkçı barınağında temel ihtiyaçları karşılayan her şeyin olması gerektiğine dikkat çeken, barınakta yeri bulunan Muzaffer Şahin adlı vatandaş, “Balıkçılar denize giderek balık tutmaları sonucunda üstü başı kirlenip kokuyorlardı. Bu insanların toplum içerisine çıkmaları için fiziksel bakımlarını temiz bir şekilde yaptırmaları gerekiyordu. Yaptırılan bu modern barınaklar sayesinde balıkçılar artık tüm ihtiyaçlarını kendi evleri gibi gördükleri barınaklarda karşılayabiliyorlar” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ