Dilek ASLAN

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, gelenek haline getirdiği cemaatle farklı camilerde sabah namazını kılmak ve ardından topluca kahvaltı uygulamasına Rizeli esnaflar başta olmak üzere her sabah yüzlerce kişi katılıyor.
 


Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı;” Kişi olarak akşamdan erken yatan ve sabah ezanı ile kalkan bir alışkanlığım vardır. Sabah ezanından sonra uyuduğum vaki değildir. Belediye Başkanı olunca bu alışkanlığımı değiştirmedim. Görevim gereği, eskisi gibi erken yatamıyorsam da, erken kalkma alışkanlığımı az uyku uyusam da sürdürmeye devam ettiriyorum. Genel de sabah namazını cemaatle değişik camilerimizde eda ediyorum. Bu alışkanlığımı mesai arkadaşlarıma da aşılamış oldum. Sabahleyin bir kısım mesai arkadaşlarım, kamuda görevli yöneticilerimiz, esnaflarımız, sivil toplum örgütleri temsilcilerimiz, her kesimden insanlarımızın kendi tercih ve istekleri doğrultusunda sabah namazını eda ettikten sonra, bazen sahilde yürüyüş yapıyor, bazen de topluca kahvaltı yaparak, hem şehrimizin sorunları ve çözümleri, yapılanlar ve yapılması gerekenler konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Belediye Başkanlığım devam ettiği müddetçe bu alışkanlığıma ve esnafımızla kaynaşma ve değerlerimiz paylaşma ve ikram uygulamalarıma devam edeceğim.” diye konuştu.

Başkan Bakırcı’nın uzun zamandır hayata geçirmiş olduğu bu uygulamadan memnun olan kişiler adına konuşan Eczacı Davut Birben,” Başkan Bakırcı, bu uygulaması ile topluca manevi değerlerimizin ve geleneğimizin canlanmasını, camilerde sabahleyin cemaatimizin tekrar çoğalmasını sağlamaktadır. Sabahleyin spor alışkanlığı olmayan insanlarımıza sağlıkları için spor yapma alışkanlığını başlatarak, ardından hep birlikte büyük bir kaynaşma, hoşgörü, sevgi ve sayı içresinde, Rize’miz de yaşayan ve çeşitli mesleklerde faaliyet gösteren insanlarımızın bir araya gelmesine vesile olmaktadır. Yine bu buluşmada şehrimizle ilgili belediyelimizin çalışmaları yapılan icraatlar ve yapılacak olanlarla ilgili istişareler yaparak sağlıklı karalar alınmasına neden oluşmaktadır. Başkan Bakırcı ‘ya bu uygulamaları nedeniyle teşekkür ediyoruz.”dedi.



Editör: HABER MERKEZİ