Köln polisi, Ekrem B'nin boğularak öldürüldüğünü, olayın bir cinayet olduğunu açıkladı. Aslen Rize'li olan 40 yıldır Köln'de yaşayan Ekrem B. Köln'de, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Mülheim semtinde oturuyordu. Köln polisi, 'Küçük İstanbul' olarak bilinen Keupstrasse caddesinde iyi tanınan ve sevilen Türk emlakçının neden öldürüldüğünü tespit etmeye çalışıyor.

Ekrem B.'nin cesedi pazar günü bulunmasına rağmen polisin ancak dün bir cinayet araştırma komisyonu oluşturduğu ve konuyu araştırmakta 24 saate yakın bir zaman kaybettiğine dikkat çekiliyor.

Ekrem B.'nin Alman eşi, pazar günü polise kocasının kayıp olduğunu bildirdi. Daha sonra bodrum katındaki merdiven boşluğunda cesedi bulunan Ekrem B.'nin merdivenlerden yuvarlanmış ve bu şekilde ölmüş de olabileceği üzerinde duruluyordu. Ancak adli tıpta yapılan otopsi sonucu cesedin üzerinde boğulmaya işaret eden izler tespit edildi. Bu tespit ise polisi harekete geçirdi. Hemen olayın yaşandığı çok daireli apartmanı tahliye eden ve incelemeler başlatan Köln polisi, aramaların ardından Ekrem B.'nin oturduğu daire ve giriş katındaki emlak dükkanını mühürledi.

Cinayetin kimler tarafından ve neden işlendiği henüz tespit edilemedi. Köln Başsavcısı Alf Willwacher, 'Henüz bir şüpheli yok.' dedi. Öte yandan Köln ve çevresinde yayın yapan Express gazetesi, Ekrem B.'nin bir komşusuyla geçmişte şiddetli kavgalar yaşadığı bilgisine ulaştıklarını duyurdu. Söz konusu komşunun polis tarafından mercek altına alındığını bildiren gazete, ancak olayın, bir soygun cinayeti olma ihtimalinin de göz ardı edilmediğini kaydetti.
 
Editör: HABER MERKEZİ