Dilek ASLAN

Vali Kasım Esen in talimatlarıyla kurumların denetlemesini yapan sivil savunma ekipleri belediyeye tam not verdiler.

Rize valisi Kasım Esen’in talimatlarıyla geçtiğimiz hafta Rize valilik binasını denetleyen il sivil savunma ekipleri valilik binasında birçok yangın tüpünün çalışmadığını tespit etmişlerdi.

Rize belediyesini habersiz olarak denetlemeye gelen Rize sivil savunma ekipleri yangın alarmını çalarak tatbikatı başlatırken bazı memurlar merak için salona çıkmalarına rağmen belediye de birimlerde çalışan memurlar alarmı duymadı bile.

Görevlerine devam eden ve vatandaşların evrakları ile ilgilenen memurlar koridorlarda yapılan tatbikattan haberdar olmadılar. İki alarm saatinin kırılarak alarm çalınmasına rağmen yerlerinden kalkmayan memurların yangınlara karşı duyarsız ve eğitimsiz oldukları görüldü.

Rize sivil savunma il müdürü Metin Sarıoğlu” Belediye donanımlı. Su hortumları ve yangın tüpleri faal olarak çalışmakta. Zabıta müdürünün aynı zamanda itfaiye müdürü olması belediyenin yangınlara karşı hazır olduğunu göstermekte” dedi.

Rize belediyesi zabıta müdürü Bayram Sarı ise” Öncelikle belediyenin hazır olması gerek. Tüm birimlerimizdeki yangın muslukları ile yangın tüplerini zaman, zaman denetliyoruz. Yangına koşarken kendimiz hazır olmalıyız” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ