Dilek ASLAN

Özel Bir Televizyon kanalında yayınlanan “Kimse Yokmu Programı” Yapım Sorumlusu Murat Çopur İlimize gelip, Rize Valiliği İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma yetkilileri ile temasa geçerek belirlenen 25 aileyi yerinde tespit ettiler ve iki aileyi ana aile ve gizli el olarak belirlediler.


Yönetmen Ferdi Aktaş ve Sunucular Reha ve Eşi Özlem Yeprem İlimize gelerek Ailelerin eksiklerini yerinde tespit edip, bunları temin etmek için çalışmaları başlattılar.

İlk olarak Rize Valisi Kasım Esen’i makamında ziyaret eden ekip yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdiler. Vali Kasım Esen tespit edilen bu iki aileye ellerinde gelen yardımları yaptıklarını bundan sonra da yapacaklarını söyledi.
 


Birinci Aileye, Yeni bir eve tutuldu ve bir yıllık kirası ödendi. Bir yıllık gıdası ve tüpü alındı. Ev eşyaları değiştirildi. Beyaz eşyaları alındı. Çocuklarında olan Çölyak hastalığı nedeniyle mamalar yurt dışından pahalıya geliyordu bunlar temin edildi ve ev sahibi özel bir hastanede işe yerleştirildi.

 İkinci Aileye ev eşyaları alındı. Evin kapısı penceresi değiştirildi. Çocuğuna dershane, okula gidip gelmede servis parası ve aylık 300 YTL harçlık bağlandı. Beyaz eşyaları alındı. Her iki aileye Kimse yokmu derneği tarafından kurban bağışı yapıldı. 

Bu iki aileye İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından uzun zamandır yardım yapılıyordu. Kimse Yokmu Derneği İlimize gelerek organize ettiği bu iki aileye yapılan ekstra yardımlar Rizeli Hayırsever İşadamları tarafından yapılmıştır. 



Editör: HABER MERKEZİ